Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
Kent Lokantalarında askıda yemek  başlayacak
Kent Lokantalarında askıda yemek başlayacak
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
Christoph Daum hayatını kaybetti
Christoph Daum hayatını kaybetti
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
HABERLER>YEREL
10 Eylül 2024 Salı - 21:59

Çeşme'de Narin isyanı!

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran için Çeşme Kadın Dayanışma Derneği tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.

Çeşme de Narin isyanı!

  Açıklamaya, dernek üyelerinin yanı sıra CHP Çeşme Kadın Kolları Başkanı Derya Atalan ve yönetimi, İzmir Barosu Çeşme Temsilcisi Av. Nadire Erol, Çeşme Kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme Mehmetçik Meydanı’nda toplanan grup, ‘Narin’e adalet istiyoruz.’ sloganları atarak Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

"Dün Okula Başlaması Gerekirken Cansız Bedenini Toprağa Verdik"

Çeşme Kadın Dayanışma Derneği adına konuşan Başkan Nermin Ekinci, şunları söyledi:  
"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Çocukları sevmek, vatanı sevmektir.' demiştir. Dün okula başlaması gerekirken küçücük cansız bedenini toprağa verdiğimiz Narin için buradayız. Üstelik nedeni belirsiz ve acımasızca kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun. Başka çocuklarımızı korumak, suçluların yakalanıp adalete teslim edilmesini istemek için buradayız.

Hem Narin’den hem de daha önce kaybettiğimiz tüm çocuklardan biz de sorumluyuz. Aile içinde yaşanan ve ses çıkarılmadığı için suçlunun yanına kâr kaldığı, hatta yargılanmak yerine affedildiği bir düzeni ve ataerkil sistemin dayattığı yaşam biçimini reddetmek için buradayız. 

Dünyaya gelen her çocuğun yaşam hakkına sahip çıkmak için buradayız. Bırakalım büyüsünler, ergen olsunlar, yetişkin olsunlar… Onlar karar versin nasıl yaşamak istediklerine… Onların özgür bireyler olarak yetişmelerinden korkmayalım. Onlar bizim geleceğimiz, bizim yapamadıklarımızı, bitiremediklerimizi tamamlayacak, gerçekleştirecekler ve inanın çok daha güzel bir yaşama kavuşacaklar.

Bir kez daha hiçbir çocuğu kaybetmek istemiyoruz. Susmak değil, konuşmak ve sorgulamak için buradayız. Narin’e adalet istemek için buradayız. İçimiz ancak bu şekilde bir parça huzur bulabilir." 

 "Kelebeklerin Bile Çocuklardan Daha Uzun Yaşadığı Bir Coğrafyadayız"

İzmir Barosu İlçe Temsilcisi Av. Nadire Erol, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  
"Kelebeklerin bile çocuklardan daha uzun yaşadığı bir coğrafyadayız. Biz, bu şehirde kadınları, çocukları, doğayı, hayvanları koruyamadık. Son günlerde bir çocuğun öldürülmesi de yetmiyor dünyanın yıkılmasına. Öldürülmeden önce ne yaşadığı, dolaşıyor kafamızda. Kırılacak denli ince yapılı, zarif, nazenin Narin… Narin Güran, 8 yaşında, 24 Ağustos'ta Diyarbakır'da kaybedildi. Gülümsediği fotoğraflarının kaybolduğundan haberi yok, ama bizler biliyoruz.

Büyüme mevsimini kışa çeviren karanlığa karşı, Narin için adalet diyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 'Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar.' demiştir. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçları 8 yılda iki katına çıktı; sadece 2023 yılı içinde Türkiye genelinde 66 binden fazla çocuk istismar dosyası açılmış durumda. Ama inandığımız bir şey var; sensin, benim, biziz. Eğer biz pes edersek bu düzen böyle devam eder. 

Toparla kendini ve üret. Ünlü şair Nazım Hikmet Ran, 'Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler' demiştir. 'Ne amca baba yarısıdır, ne de teyze anne yarısı, hatta bazen de ne baba babadır, ne de anne annedir ama çocuk hep çocuktur.' Uyumayın, uyumayalım bu gece. Bir düşünün, ne korkmuştur acaba, ne kadar acımıştır canı, anne diye bağırmış mıdır, sesi kısılmış mıdır? Yalvarmış mıdır katiline?

Bir damla uyku girmesin gözlerimize, hep bir ağızdan 'amin' diyelim o canilerin inleye inleye ölmeleri için. Bizler, bugün burada, Çeşme Kadın Dayanışma Derneği’nin davetiyle İzmir Barosu ve Çeşme İlçe Temsilciliği olarak, mesleğin başında ettiğimiz yemine sadık kalarak, yasal sürecin gönüllü olarak takipçisi olacağımıza bir kez daha and içeriz."

“Çocuğun tabutuna gelinlik koyanları da tanıyoruz, onların o kirli zihniyetinin de ne olduğunu çok iyi biliyoruz.”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Deniz ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:  
"Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.' demiş Albert Camus. Son dönemde çocuklarımız cinsel istismara bağlı suçlarla katlediliyorlar. Evet, Narin’in otopsi raporu henüz açıklanmadı, belki açıklayacakları raporlara biz inanmak zorunda bırakılacağız ama inanmıyoruz çünkü katilleri tanıyoruz. Ülkemizde yalnızca çocuğa yönelik istismar suçları değil, aynı zamanda aile içi şiddet mağduru çocuklar, aynı zamanda ensest suçları da işlenmektedir.

Dün gördük, Narin’in cenazesinde tabutunun üzerine gelinlik koydular. 8 yaşındaki bir çocuğa, çocuk gibi değil gelin gibi bakabilecek sapkınlıktalar çünkü. Çocuklar çocuktur… Çocuklar gelin değildir… Çocuk dediğin okuluna gider, annesinin koynunda uyur, babasına dayanır kafasını koyar, ders çalışır, oyun oynar; çocuğun yapacağı tek şey budur. Çocuğun tabutuna gelinlik koyanları da tanıyoruz, onların o kirli zihniyetinin de ne olduğunu çok iyi biliyoruz. 

Çocuklar çocuk olarak yaşayacaklar ve biz de sonuna kadar çocukların mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir ülke için çalışmaya, o zihniyete inat devam edeceğiz. Hep birlikte yapacağız bunu, kadınlarımızla yapacağız, gençlerimizle yapacağız ve aklıselim erkeklerimizle yapacağız. Bizler daima eğitimden yana, bilimden yana olmaya devam edeceğiz; ülkemizi bize emanet eden Atamızın izinden gideceğiz."

Basın açıklamasının ardından toplanan grup, “Narin Güran için adalet istiyoruz” sloganları attı.

Etiketler:
 
CHP'nin kuruluşunun 101. yılı Çeşme'de kutlandı
 
Çeşme'de Büyük Operasyon! 27 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de 6321 öğrenci bugün ders başı yaptı
Üç aylık yaz tatilinin ardından, 20 milyonu aşkın öğrenci yeni eğitim-öğretim ...
Başkan Denizli, Okul denetiminde
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yarın başlayacak olan 2024-25 Eğitim-Öğretim ...
Yıllardır devam eden yağma: REZİDANSLAR
Çeşme diyince akla gelen ilk şey 'Deniz, kum güneş, tatil' diyorsunuz ...
 
Paşa Limanı koruma altında!
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan, ...
Meclis gündemi sermaye arttırımı!
Çeşme Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında gündem, belediye şirketlerinin ...
Başkan Denizli 5,5 aylık icraatlarını açıkladı.
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan ...
 
Başkan Denizli'den Adli Yıl açılış mesajı
Adli Yılın açılışı dolayısıyla Çeşme Adliyesi’nde tören gerçekleştirildi. ...
Çeşme'de Adli Yıl ilklerle başladı!
Çeşme Adliyesinde, 2024-2025 Adli Yıl açılış töreni düzenlendi. Adalet ...
Çeşme Belediyesi sattı halk isyan etti!
Çeşme, Ilıca Mahallesi Yıldızburnu mevkiinde, 13 Ekim 2022 tarihinde Çeşme ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
MAKİNALAR STOP ABİ!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Ne yaşıyoruz?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
MUSTAFA KEMAL PAŞA İZMİR’DE...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
9 EYLÜL’LERDE DÜĞÜN KURALIM DOSTLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
BÖYLE BİR SEVGİ GÖRÜLMEMİŞTİR
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri