Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
Kent Lokantalarında askıda yemek  başlayacak
Kent Lokantalarında askıda yemek başlayacak
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
Christoph Daum hayatını kaybetti
Christoph Daum hayatını kaybetti
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
HABERLER>YEREL
4 Eylül 2024 Çarşamba - 19:33

Başkan Denizli 5,5 aylık icraatlarını açıkladı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan eylül ayı meclis toplantısında göreve geldiklerinden bugüne kadar hayata geçirdikleri icraatlarını açıkladı.

Başkan Denizli 5,5 aylık icraatlarını açıkladı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında, 4 Nisan 2024 ve 26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmaları açıkladı.

Lal Denizli belediyenin 5 buçuk aylık çalışmalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 118 ağaç dikildi, 550 m² çim ekildi ve ilçe sınırları içinde 92 kez park onarımı yapıldı. Toplam 17 bin 874 ton bahçe atığı toplandı. Alaçatı’da Salyangoz Meydanı'nın düzenlemesi ve çiçeklendirmesi yapıldı. Ildır ve Ilıca mahallelerinde biri yeni, biri restore edilerek iki halı saha açıldı.

Fen İşleri Müdürlüğü

İz Beton işbirliğiyle 21 bin 400 ton asfalt serildi. İzsu işbirliğiyle toplam 73 bin 436 m² parke taşı, 195 m² karo taşı ve 1.018 m² granit küptaş döşendi. 15 okulun bakım ve onarımları yapıldı. İki caminin bakım ve onarımı gerçekleştirildi. İki masal evi kreşe çevriliyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü

6 araçlık ilaçlama filosuyla toplam 700 litre konsantre ilaç kullanıldı ve 5 bin 160 litre ilaçlama yapıldı. 5 aylık süreçte 42 bin ton çöp bertaraf edildi ve düzenli plaj temizliği yapıldı. Çeşme merkezde çöp toplama, gündüz 1 ve akşam 2 araç olarak revize edildi. Ilıca merkezde çöp toplama aracı gündüz 1 ve akşam 1 olarak düzenlendi. Alaçatı bölgesinde gündüz 1 ve akşam 2 olan araçlar gündüz 2, akşam 3 ve gece 3 olarak revize edildi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü

4678 kedi ve 459 köpek tedavi edildi, 482 kedi ve 183 köpek kısırlaştırıldı, 17 kedi ve 32 köpek sahiplendirildi. Barınakta 525 köpek bakılıyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü

Yapılan denetimlerde kanuna aykırı 242 yapı hakkında işlem yapıldı, bunlardan 82'sinin aykırılıkları giderildi, 160 tanesiyle ilgili yasal süreç devam ediyor. İş yeri açmak için başvuran 183 iş yerinde denetim yapıldı; 167'sine olumlu, 16'sına olumsuz rapor verildi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü

Gürültü denetimlerinde 108 işletme uyarıldı, uyarılar sonrası 45 işletmeye cezai işlem uygulandı. Kirli havuz suyu ile ilgili 20 taşınmaza cezai işlem yapıldı. Vektörle mücadele konusunda 156 işletmeye bilgi verildi. Geri dönüşüm bilinçlendirme kapsamında 164 bin plastik ve metal içecek şişesi toplandı ve toplamda 750 çocuk ve 750 ebeveyne aqua parklarda ücretsiz giriş hakkı verildi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü

4.200 kg karakılçık buğday dağıtıldı ve 30 çiftçiye ekim uygulaması yapıldı. Ata Tohumu Yardımlaşma Projesi kapsamında 50 bin adet fide, fidan ve tohum dağıtıldı. Çeşme Köy Tarımsal Kooperatifi ile ortak yürütülen Kaçeli koyun ırkının korunması projesi kapsamında koyunların bakılması için 1 adet dam yapıldı. "Tarladan Sofraya Üretici Pazarı"nda 13 üreticinin ürünleri halk ile buluşturuldu.

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü

225 işletmeye iş yeri açma ruhsatı verildi. Ulusal tatil günlerinde çalışma ruhsatı verilen işletme sayısı 135, diğer kamu kurumlarıyla yapılan denetim sayısı 350 oldu. 54 işletme faaliyetten men edilirken, 37 işletmeye para cezası verildi.

Zabıta Müdürlüğü

Belediyeye gelen 767 şikayet çözüme kavuşturuldu, CİMER üzerinden gelen 314 şikayet de çözüme ulaştırıldı. İnşaat yasağını ihlal eden 79 inşaat tespit edilerek işlem yapıldı. Plajlarda ve kamusal alanlarda kurulan 9 bin çadır, 6 bin çadır ve 1.450 karavan kaldırılarak işlem uygulandı. Pazarlarda düzenli kontroller yapılarak, marketlerde fiyat ve etiket kontrolü yapılmaktadır.

Belediyenin Diğer Faaliyetleri

Beslenme saati için üretilen kumanya sayısı 26 bin 286, üretilen ekmek sayısı 575 bin 233, toplam ekmek üretimi ise 731 bin 336 adettir. Barınağa bağışlanan ekmek sayısı 20 bin 803'tür. Etkinliklerde ve yangın sırasında çalışan personele dağıtılan kumanya sayısı 46 bin 400’dür. 120 aileye cenaze yemeği dağıtılmış, 278 etkinliğe masa ve sandalye desteği verilmiştir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda 472 aileye nakdi yardım yapılmış ve her ay 87 ihtiyaç sahibi aileye düzenli olarak yardım edilmektedir. Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde her ay ortalama 350 vatandaş hizmet almıştır.

Çeşme Belediyesi olarak 10 adet yangın tankeri muhtarlıklara dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden gelen ve gelmesi planlanan 4 su tankeri ile birlikte toplamda 14 su tankeri Çeşme'ye kazandırıldı.

Lal Denizli, “Çeşme Belediye Meclisimizin Eylül ayı 1. birleşimini tamamladık. Komşularımızın ihtiyaçlarına yönelik projeleri ve önemli gündem maddelerini ele aldık. Alınan kararların Çeşmemize hayırlı olmasını diliyorum. Ortak akılla, Çeşmemiz için en iyisini hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Etiketler:
 
Başkan Denizli'den Adli Yıl açılış mesajı
 
Meclis gündemi sermaye arttırımı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Denizli'den Adli Yıl açılış mesajı
Adli Yılın açılışı dolayısıyla Çeşme Adliyesi’nde tören gerçekleştirildi. ...
Çeşme'de Adli Yıl ilklerle başladı!
Çeşme Adliyesinde, 2024-2025 Adli Yıl açılış töreni düzenlendi. Adalet ...
Çeşme Belediyesi sattı halk isyan etti!
Çeşme, Ilıca Mahallesi Yıldızburnu mevkiinde, 13 Ekim 2022 tarihinde Çeşme ...
 
Çeşme'de bu da oldu! Denizin içine Rezidans yaptılar
Çeşme'de eski Star Beach'in bulunduğu alanda, denize sıfır ve çok katlı ...
Çeşme'de 102 yıllık gurur!
Çeşme'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Cumhuriyet ...
TCG Mızrak Çeşme'de!
30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında TCG Mızrak hücumbotu ...
 
Çeşme kutlama programı açıklandı
Çeşme’de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılı coşkuyla kutlanacak. ...
Çeşme'de Özel Greksinimli Bireylerle Yaz etkinliği
Çeşme Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği Yaz Sineması ...
Tasarruf Tedbirleri Çeşme’deki Öğrencileri Vurdu!
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında, Çeşme'de 2024-2025 eğitim öğretim ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
MAKİNALAR STOP ABİ!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Ne yaşıyoruz?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
MUSTAFA KEMAL PAŞA İZMİR’DE...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
9 EYLÜL’LERDE DÜĞÜN KURALIM DOSTLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
BÖYLE BİR SEVGİ GÖRÜLMEMİŞTİR
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri