Dünya Bio çeşitlilik merkezlerinden biri olan Çeşme'nin en değerli ve endemik biomadeni olan Sakız Ağacı’nın Avrupa Birliği S.O.S. Projesi kapsamında İlçe Tarım Müdürlüğü ve İsmail Güral Ortaokulu ortak çalışması ile okulun uygulama bahçesine öğrenciler ile sakız ağacı dikimi yapıldı.
SOS projesi koordinatörü Tufan Şaşman ve üye öğretmenler Çilem Haydaroğlu ve Güldehan Acaroğlu'nun hazırladığı proje kapsamında İlçe Tarım Müdürü Ahmet Keçeci ile görüşerek Çeşme'de endemik bir tür olan Sakız Ağacı’nın yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacı ile bir toplantı gerçekleştirildi.
SOS proje öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Sakız Ağacı hakkında bilgi veren Ahmet Keçeci, uygulama örnekleri, yetiştirilmesi konularında öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
Toplantının ardından Okul bahçesinde Sakız ağacı dikimi gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydın Kaya ve Özel Büro'dan Ahmet Acaroğlu'nun da katıldığı etkinlikte, Çeşme'nin değeri olan Sakız ağacının ekonomik bir değer haline getirilecek bölge ekonomisine katkı sağlamasının amaçlandığını söyleyen Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci, Çeşme'nin Agro Turizm ile yükselen bir değer olacağını söyledi. Keçeci, Çeşme’de 25 Mart tarihinde Agro Turizm Festivali gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.