Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
Kent Lokantalarında askıda yemek  başlayacak
Kent Lokantalarında askıda yemek başlayacak
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
İzmir'de zehir tacirlerine Narkoçelik-39 darbesi!
Christoph Daum hayatını kaybetti
Christoph Daum hayatını kaybetti
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
Yeşil Pasaport verilmesini istiyorlar.
HABERLER>YEREL
14 Ağustos 2024 Çarşamba - 14:02

“Kendi ayağımıza sıktık!”

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, Gündem Çeşme’ye verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köfüncü, ilçede denetimsizliğin sonucu fiyatların yüksek olduğunu vurguladı.

“Kendi ayağımıza sıktık!”

Denizhan Güzel

 Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, ‘Çeşme pahalı’ algısının en büyük etkeninin ilçedeki denetimsizlikten kaynaklandığını vurgulayarak, “Kendi ayağımıza sıktık” açıklaması ile dile getirdi.

 Gündem Çeşme’ye verdiği özel röportajda Esnaf Odası olarak yerel yönetimle ortak hareket etmek istediklerini ancak gerekli yaklaşımı görmediklerini dile getiren Köfüncü, “ İki seçim ve ekonomik zorluklar nedeniyle bu sezon kolay değildi. İnsanlar yüksek bir maliyet artışı ile karşı karşıya kaldılar. Pandemiden sonra insanların hayatı değişti ve bunu fırsatçılığa çeviren insanlar çıktı. Özünde iyi, dürüst ve ahlaklı insanları tabii ki de ayırıyorum ama içimizden fırsatçılar da çıktı. Bu süreçte belli kurum başında olan insanlar da Yunan adalarının propagandasını yaptılar. Onlar bizim dostumuz ama önce içimize bakmalıyız. Yaşnannan bu süreç esnafın ekmeği ile oynanır hale geldi. Kiraların yüksek oluşu, vergiler esnaf camiasını bezdirdi. Bizim esnafımıza söylediğimiz,”fiyat listeniz mutlaka görünür yerde olsun.” İddia ediyorum burada her keseye göre yer var. Pahalıysa lütfen o mekana girmeyin. Sizi kimse oraya sokmuyor” dedi.

-BİZİM DE HATALARIMIZ MUTLAKA VAR-

 Köfüncü, zaman zaman özeleştiri yaptıklarını da dile getirerek, “Tabii ki bizim de hata yaptığımız yerler mutlaka vardır.Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Aşırı fiyat politikalarına ben de karşıyım. Aynaya bakıp konuşmamız gerekiyor. Valiliğin komisyonlarda belirlendiği rakamlar uygulanmalı ama bunun denetinini de Zabıta yapmalı.

-ÇEŞME’DE YAPILAN DENETİM PEK SAĞLIKLI DEĞİL-

 Çeşme’de yapılan denetimleri sağlıklı olmadığını da sözlerine ekleyen Osman Köfüncü,  “ Çeşme’de mayıs ayından itibaren seyyar satıcı sayısı inanılmaz yükseldi. Bu da büyük bir sorun. İnsanlar vergilerini ödeyerek para kazanmaya çalışırken seyyar dondurmacılar, köfteciler Çeşme’nin birçok bölgesinde vergisiz para kazanıyor. Şimdi soruyorum, “Biz kiminle rekabet edeceğiz?” Bu sorunun temeli denetimsizlik. Birçok yerde denetimsizlik var. Devlet 5362 sayılı yasa ile denetimin kimin yapacağını söylüyor. Yani bu işi yapacak olan Zabıta teşkilatı. Burada kafana göre fiyat belirleyemezsin. Belli konularda sabit fiyatlar vardır. Ama denetim olmadığı için insanlar kafasına göre fiyat uyguluyor.

-DENETİM YOKSA KAFANA GÖRE FİYAT-

  Zabıta denetimi olmadığı için insanların kafasına göre fiyat belirlediğini söyleyen Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, “ Burada en büyük hata Çeşme Belediyesi’nin bizi muhattap almaması ve dinlememesi. Bu zamana kadar hiçbir belediye başkanı ile bu konuda oturup görüşmedim. İnsanlarımız bir derece bu denetimsizliğin kurnamı oldular. Her sene aynı sorunu yaşıyoruz. Ben yeni belediye başkanına bir dosya sundum. Bu dosyada birçok proje vardı. Bizimle bu konuları görüşmediler bile.  Burada sıkıntı Çeşme Esnaf Odasını muhattap alan yok!

-KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANIYOR-

 Köfüncü, Burada dürüst esnaf ile aç gözlülük yapan esnafı karıştırır hale geldiklerini dile getirerek, “ Burada bazı insanların yaptığı aşırı farklar bizi bu hale getirdi. Biz her zaman sokaklardayız. Belediyeye en fazla yardım verecek kurum biziz. Ama bizim anladığımız, “Ben biliyorum” mantığı. Yani bize ihtiyaçları yok. Ayrıca şunu da söylemek isterim ki, Çeşme’ye, Bodrum’a karşı yapılan bir algı operasyonu var. Burada esnafın hepsi böyle davranıyor demiyorum ama bunların yanında hakkıyla bu işi yapanlar da gidiyor” diye konuştu.

-ÇÖZÜM ORTAK AKIL-

Bu işin tek çözümünün ortak akıl ile hareket etmek olduğunu açıklayan Osman Köfüncü, “ Bu işin tek çözümü ortak akıl ile hareket etmek. Kurumlar rasında küslük olmaz. Bizim egolarından arınmış insanlara ihtiyacımız var. Bugün benim derdim seyyar satıcılarsa bununla belediyenin uğraşması lazım. Alaçatı da yolun ortasında seyyar çiçekçi var. Dolap koymuşlar çiçek satıyorlar. Ben bu kadar seyyar satıcının arttığı bir dönem yaşamadım. İlk defa bu dönem yaşıyorum” şekinde konuştu.

-KENDİ AYAĞIMIZA SIKTIK-

Esnaf camiası olarak kötü bir sezon yaşadıklarını dile getiren Osman Köfüncü sözlerini şöyle tamamladı;

 “Bu sezon bile bile kendi ayağımıza sıktık. Seçimden önce “hep beraber el ele tutunacağız” diyenler seçimden sonra değişiyor. Kameralar karşısında şunları, bunları yapacağız diyenlere soruyorum; Benim verdiğim projelere ne yaptınız?  İçimizde çürük ekmeler mutlaka vardır ama genelini de bu işin içine katamam. Bu haksızlık olur. Çağdaş yaşanılabilir bir Çeşme için ilk önce bunlardan kurtulmamız lazım. Bu da denetimle olur. Burada ayrıca en büyük sorunlardan birisi de konar/göçer vatandaşlar. Can ve mal güvencemiz sıkıntılı. Burada bir zaaf görüyoruz. Benim yerleşik roman vatandaşlarımla dışarıdan gelenleri karıştırmasınlar. Her birinin işi gücü, evi var. Ama dışarıdan gelenler bahçe kapısını söküp çalıyor, evlerin bahçelerine giriyorlar. Başka ilçelere gidin bunları göremezsiniz. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Burada ilçeyi yönetenler arasında bir koordinasyonsuzluk var. Benim 2 bin 400 esnafımın haklarını korumak adına konuşmaya devam edeceğim.”

 

 

Etiketler:
 
Çeşme Damla Sakızı hasadınna hazırlanıyor1
 
Çeşme güne yangınla uyandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme Damla Sakızı hasadınna hazırlanıyor1
Çeşme, endemik değerlerinden biri olan Çeşme Damla Sakızı'nın hasadına hazırlanıyor.
Neden tahliye edilemiyor?
Çeşme Ayasaranda bölgesinde halka açık olan koy işletme tarafından ücretli ...
Çeşme'nin yeni misafirleri geldi!
Çeşme Ovacık Azmak Mevkii'nde İlk Defa Deniz Kaplumbağaları Yumurta Bıraktı…
 
Çeşme'de Ata Demirer Show!
Türkiye’nin en sevilen komedyen ve müzisyenlerinden biri olan Ata Demirer, ...
Başkan Denizli'den Doğal Gaz müjdesi
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin seçim öncesi verdiği vaatlerden ...
Denizli'den ÖZel çocuklarla tohum etkinliği
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde ...
 
Umuda yolculuk yarım kaldı!
zmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçeleri açıklarında, 4 farklı lastik botta ...
Çeşme'de Katliam yasasına tepki
CHP Çeşme İlçe Örgütü, Sokak Hayvanlarının Öldürülmesini Öngören "Katliam Yasası"na Hayır dedi.
Çeşme'de Göçmenleri Taşıyan Bot Battı!
Çeşme açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bir lastik botun batması ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
MAKİNALAR STOP ABİ!
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Ne yaşıyoruz?
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
MUSTAFA KEMAL PAŞA İZMİR’DE...
Okan Yüksel
Okan Yüksel
9 EYLÜL’LERDE DÜĞÜN KURALIM DOSTLAR
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
BÖYLE BİR SEVGİ GÖRÜLMEMİŞTİR
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri