Şimdiye dek 793 makalesi uluslararası dergilerde yayımlanan, yaptığı araştırmaları 52 bin 833 kez kaynak gösterilen (atıf alan) Prof. Dr. Çiftçi, ülkemizin en üretken akademisyenleri arasına girdi.
‘AD Scientific Index’ adlı kuruluşun, dünya genelindeki yüz binlerce akademisyen arasında yaptığı değerlendirme sonucunda oluşturduğu listeye, Türkiye’den 44 kişi seçildi. Uluslararası ekip; bilim insanlarının yayın ile alıntı sayıları, yazar sıralamaları ve akademisyenlerin hem üretkenlik hem de alıntı etkisini ölçen ‘h-indeksi’ gibi birçok kriteri dikkate alarak listeyi belirledi. İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abbas Kenan Çiftçi, dünya genelinde 10 bin kişinin açıklandığı listenin 589’uncu sırasında kendisine yer bularak ülkemize gurur yaşattı.
ULUSLARARASI PROJELERDE GÖREV ALIYOR
2017 yılından bu yana İEÜ’de görev yapan Prof. Dr. Çiftçi, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile ortak çalışmalar yaptı. Parçacık fiziği fenomenolojisi, hızlandırıcı fiziği, nükleer fizik ve grup teori alanında araştırmalarını sürdüren Prof. Dr. Çiftçi, CERN tarafından uluslararası alanda yürütülen ‘ATLAS’ deneyine katkı verdi. Prof. Dr. Çiftçi, Geleceğin Dairesel Çarpıştırıcısı (FCC Future Circular Collider) ve Kompakt Doğrusal Çarpıştırıcı (CLIC Compact Lınear Collider) projelerinin kollaborasyon kurullarında da üye olarak bulunuyor.
GENÇLERE KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUM
Prof. Dr. Çiftçi, dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listede yer almaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Bir bilim insanı için en büyük gurur, çalışmalarının değer yarattığını ve takdir edildiğini görmektir. Şu anda üzerinde çalışmakta olduğum yeni projeler de var. Amacım bilim dünyasına daha fazla katkıda bulunabilmek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli gençlerin yetişmesine katkı sağlamak” dedi.