Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Cumhuriyet’in çınarları baloda buluştu
Cumhuriyet’in çınarları baloda buluştu
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü
Her pedal bir fidan
Her pedal bir fidan
Fedon ; ‘’Yazı ben başlatır ben bitiririm’’
Fedon ; ‘’Yazı ben başlatır ben bitiririm’’
Metin Arolat, sahnede hayatını kaybetti!
Metin Arolat, sahnede hayatını kaybetti!
HABERLER>YEREL
21 Temmuz 2019 Pazar - 18:57

Çeşme’deki yapılaşmaya piknikli protesto!

Çeşme’nin Ovacık mahallesi Gücücek mevkiinde kaçak yapılaşma olduğunu iddia eden çevreciler burada piknikli eylem yaptılar.

Çeşme’deki yapılaşmaya piknikli protesto!

Çeşme'nin Ovacık Mahallesi Gücücek mevkiinde, Hazine'ye ait arazinin çevresini tel örgüler ve ağaçlarla kapatan bazı kişiler, denizi hakim tepeye beton döktü.

Taş villalar yapılmış gibi gösterilen ve imar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi alan kişiler, 3 farklı alana dökülen betonlardan ikisinin üzerine de prefabrik bina yaptı. Mahalle sakinleri ve çevreciler, işgal edildiğini söyledikleri koydaki durumu piknik yaparak protesto etti.

İzmir'in turistik ilçesi Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde bulunan, manzarası, temiz denizi ve doğasıyla görenleri etkileyen Gücücek Koyu, yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya. Koyun burun kısmında denize hakim bir tepedeki Hazine'ye ait araziyi işgal eden 3 farklı kişi, önce alanın çevresini tel örgü ve ağaçlarla kapatıp, girişlerin sağlandığı yere de demir bir kapı koydu. Ardından, bölgenin farklı alanlarına betonlar döküldü.

Betonların ikisinin üzerine de tek katlı prefabrik yapılar konuldu. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne başvuruda bulunan yapı sahipleri, bölgede imar barışından önce yapılmış iki taş villa olduğunu beyan ederek, yapı kayıt belgesi aldı. Koydaki yapılaşmaya karşı mücadele eden vatandaşların itirazlarına rağmen herhangi bir işlem yapılmadı. Durumu protesto eden çevreciler ve mahalle sakinleri, bu sabah, beton dökülerek prefabrik kurulan alanda evden getirdikleri poğaça, kurabiye, simit ve çay eşliğinde piknik yaptı.

'TARİHİ KALINTILAR VAR'

Gücücek Koyu'nda bir araya gelen yaklaşık 200 kişi, betonların ve prefabrik binaların kaldırılmasını istedi. Grubun sözcüsü Avukat Seher Gacar, bölgenin Hazine arazisi olmasının yanı sıra, SİT alanı özelliğini de taşıdığını belirtti. Buraya beton döküldüğünü gördükleri ilk an belediye ve jandarmaya ihbarda bulunduklarını söyleyen Gacar, tüm çabalara rağmen işlemin durdurulmadığını belirtti. Çeşme Belediyesi'nin 775 sayılı Gecekondu Kanunu'nun, 'Başkasına ait arazilerinin üzerine yapılan yapıların kaldırılmasını' içeren 18'inci maddesine göre işlem yaptığını ancak yapı kayıt belgesi iptal edilmeden yıkım işleminin gerçekleştirilemeyeceğini açıklayan Gacar, "Biz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne burada herhangi bir bina olmadığını, yapı kayıt belgesinin de temel betonu için alınmayacağını söyledik. Ayrıca buradaki yapıların da 2019 yılı içerisinde konulduğunu belirttik. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 'Yapı kayıt belgesini inceleyelim, iptal ederiz' dedi. Bunun üzerinden 2,5 ay geçti. Bu süre içerisinde de herhangi bir işlem yapılmadı. Üstüne bir de konteyner yapılar kondu. Dışarıdan buraya girişleri engellemek için ağaçlarla çit yapıldı. Özel mülk gibi demir kapı konuldu. Biz burada oturan ve çevreye zarar verilmesini  kabul etmeyen dostlarımızla birlikte, durumu protesto ediyoruz" dedi.

Bölgede tarihi kalıntıların bulunduğunu ve yine yapıların kıyı kenar çizgisine çok yakın olduğunu kaydeden Seher Gacar, koyun yapılaşmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

'EN GÜZEL KOYLAR İŞGAL EDİLİYOR'

Çevrecilerden Ahmet Güler de, "Çeşme yarımadası oldukça bakir bir bölge. Bu nedenle Türkiye'deki yeni inşaat rantçılarının hedefi durumuna geldi. İmar affı ile birlikte herkes her yere bir şeyler kondurmaya başladı. Dünyanın en güzel koylarından biri işgal edildi. Halkın yeri işgal edildi. Halk olarak buna 'Dur' diyoruz. İlgililerin de buna gerekli hassasiyeti göstereceğini umut ediyoruz. Böyle güzel yerler betonla çevriliyor. Önümüzdeki yıllarda Çeşme diye bir şey kalmayacak. Beton bir şehir göreceğiz. Biz betona karşı mücadele ediyoruz" diye konuştu. 93 yaşında olan ve baston desteği ile yürüyen Sevim Efeler de, çevrecilerin protestosuna destek verdi. /DHA

 

Etiketler:
 
Alaçatı'da makilik yangını ucuz atlatıldı
 
Konut satışları alarm veriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da makilik yangını ucuz atlatıldı
Alaçatı'da makilik alanda çıkan yangın, ekiplerin ve yangın söndürme helikopterinin ...
Dündar’dan Atatürk vurgusu!
Çeşme Belediyesi tarafından, Atatürk'ün 1926 yılında Ilıca'ya gelerek, ...
"Terlemeden güneşlenilen plaj": Pırlanta Plajı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizmin yoğun yapıldığı yerlerde ...
 
"Ilıca'dan Ata'ya Selam" için "ağır" yüküyle Çeşme'ye geldi
Atatürk sevdalısı 77 yaşındaki Turan Aygör, "Ilıca'dan Ata'ya Selam etkinliğine ...
Çeşme Ata’sını selamlıyor
Atatürk'ün 1-8 Temmuz 1926 tarihlerinde Ilıca'da 8 gün kalması anısına, ...
Kıyı işgali ve betonlaşmaya karşı piknikli protesto yapacaklar
Gücücek Koyu’nun burun kısmında , hazineye ait arazi üzerinde, geçtiğimiz ...
 
Çeşme'de yazlık evi olanlara vize kolaylığı sözü
Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın ...
Çeşme'de Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi
Çeşme'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle, Çeşme Kaymakamlığı ...
Çeşme'de ''Göçmen ve Mülteci Yaz Okulu'' açıldı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından Türkiye'de ilk defa Çeşme'de 4 gün ...
 
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
ŞÜKRAN DANSI
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
"GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER..."
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Benim kitap fuarlarım...
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Alaçatı’da “Windfest 2024” rüzgarı esti
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÖZTEPE'NİN "KOCA KAPTANI" GÜRSEL AKSEL
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri