Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Diyabet Okulu'nda, diyabet hastaları için özel eğitim verdiklerini açıklayan Başhekim Birol, Türkiye’de her 11 kişiden birinde diyabet hastalığı olduğunu ve yaklaşık olarak nüfusun yüzde 8 ile 10’unda diyabet rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.
"Hastalarımız öğrenci gibi eğitiliyor"
Diyabetin en önemli nedenlerinin, kilo ve hareketsizlik olduğunu vurgulayan Birol, "2040 yılında dünya genelinde diyabetli hastanın 600 milyon olacağı öngörülmektedir. Hastanemizde iki Dahiliye Uzmanı görev yapıyor. Onların yönlendirdiği diyabet hastaları Diyabet Okulu’muza alınıyor. Hastalarımız, bir hafta boyunca komplikasyon ve tedavisi hakkında bilgilendiriliyor. İnsülin kullanması gerekiyorsa, nasıl alacağı anlatılıyor. Bazı şeker hastalarında yara bakımı gerekiyor. Ayak yaraları çok önemlidir. Ayak bakımının nasıl yapılacağı anlatılıyor. Ayrıca diyetisyenimiz beslenme konusunda bilgi veriyor. Hastalarımız bir öğrenci gibi bir hafta boyunca Diyabet Okulu’nda eğitiliyor" diye konuştu.
"Yaşam kalitem arttı"
Hastanenin Diyabet Okulu'nda eğitim alan diyabet hastası Jale Çiçek, eğitiminin tamamlanmasının ardından, Diyabet Diplomasını hastanenin Başhekimi Opr. Dr. Atıl Birol'dan aldı. Diyabet eğitim programının tüm modüllerini tamamlayarak Diyabet Diploması'nı alan Jale Çiçek, ""Özellikle insülin kullanırken yaptığım yanlış uygulamaları farkettiğim eğitim sayesinde uyku saatlerim düzene girdi ve gün içerisindeki yaşam kalitem arttı" dedi.