Aslen Kimya Mühendisi olan Diler Yavaş, son kişisel sergisi ile tablolarında yaşam ve insanı, sanat severlerin beğenisine sunuyor.
Karşıyaka Belediyesi Sanat Merkezini sergi salonunda yaklaşık 50 tablosu ile sanatseverlerle buluşan Diler Yavaş, eserlerinde yaşamın içinden beslendiğini söyledi. Erken yaşlardan itibaren amatör ruh ile resim çizdiğini dile getiren Yavaş, “Çamlaraltı Koleji’nde okurken öğretmenim Figen Yetiş yeteneğimi keşfetti ve Güzel Sanatlar Fakültesine gitmemi istedi O yıllarda Güzel Sanatlar Fakültesi İzmir’de yoktu, İstanbul’a gitmem gerekiyordu ama ailem izin vermedi. Resim hep benimle bugünlere geldi, daha sonra emekli olduktan sonra kıs süreli bir kurs alarak çalışmalarıma başladım” dedi.
Yaşamdan ilham alıyor
“Tablolarımı resmederken sürekli yaşam ve sokaktan besleniyorum. Hayat benim en büyük ilham kaynağım” diyen Yavaş, “Her ne kadar meslek olarak Kimya Mühendisliği yapmış olsam da hayatın ritmi beni hep resme yöneltmiştir. Özellikle 50’li yaşlarımla birlikte resime daha ağırlık verdim. Bu alanda bana çocuklarım Mert ve Zeynep destek verdi. Onların desteğim ile Karşıyaka’da kendime ait bir atölye açtım. Günün büyük bölümünü atölye ve sokaklarda geçiriyorum. Sokaklarda gözlem yapma fırsatı yakalıyorum. Tablolarımda herkes yaşamından rahatlıkla bir anı yakalayabiliyor” dedi.
Diler Yavaş’ın sergisi 5 Şubat Pazar gününe kadar Karşıyaka Belediyesi Sanat Galeri’sinde kadar gezilebilinir.
Diler Yavaş kimdir?
Nazilli doğumlu. İlkokulu İsmet Paşa, lise öğrenimini Çamlaraltı Koleji'nde tamamladıktan sonra, 1975 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Özel şirketlerde mühendislik, Aydın Efeler Lisesi ile İzmir Cumhuriyet Lisesi'nde kimya öğretmenliği yaptı.
Çocukluğundan beri özel ilgi ve beceri alanına girdiğine inandığı resim çalışmalarına, 2000 yılında Karşıyaka Bostanlı Mehmet Boztaş atölyesinde başladı. Daha sonra, resimde farklı bakış açılarını tanımak amacıyla Numan Kaplangı atölyesine devam etti. Şu anda yaşamın ve yaşadıklarının izlenimlerini kendine özgü bir tarzla tuvallerinde anlatmaktadır. Duygularını ifade ederken, pastel ve yağlıboya tekniklerini kullanmayı, zaman zaman da akrilik boya ile çalışmayı yeğlemektedir. Halen çalışmalarını ZEN ART Sanatevi’nde ve ev atölyesinde sürdürmektedir.