Eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Alaçatı Mahallesi'ndeki 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu'na giderek, öğrencilere karnelerini dağıttılar.
"Tatilde bol bol kitap okuyun"
Öğrencilere karnelerini dağıtırken, yoğun geçen eğitim öğretim döneminin ilk bölümünün ardından öğrencilerin 15 günlük bir tatili hak ettiğini belirten Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, "Çocuklarımızın hepsinin gözlerinin sevinçten parladığını görüyoruz. Bütün öğrencilerimize iyi bir tatil diliyorum. Tatilde bol bol kitap okuyun, eğlenin ve iyi dinlenin. Tüm çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.
15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu'nun birinci sınıf öğrencilerinin karneleri, sınıflarında dağıtıldı. Okul Müdürü Ali Can'ın da katıldığı karne dağıtımı töreninde, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü, Okuma Belgeleri ile birlikte çocukların başarı durumunu gösteren karneleri dağıttılar. Birinci sınıf öğrencileri, velileri ile birlikte karnelerini alırken hatıra fotoğrafı da çektirdiler.
Okulun iki sınıfında simgesel olarak karneleri dağıtan Kaymakam Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gengörü, okul bahçesinde toplanan öğrenciler ile birlikte İstiklal Marşı'nı söyleyerek ilk yarı tatilini başlattılar.
Seramik atölyesini gezdiler
Törenin ardından okuldaki seramik atölyesini gezen Kaymakam Kara ve Milli Eğitim Müdürü Gengörü, Okul Müdürü Ali Can ve Seramik Eğitmeni Özen Köseoğlu'ndan seramik atölyesi ve seramik çalışmaları hakkında bilgi aldı. Seramik Eğitmeni Özen Köseoğlu, Kaymakam Kara'ya, çocukların yaptıkları seramikleri göstererek, atölyede bulunan seyyar fırında yüksek ısıda fırınlanması hakkında da açıklamalarda bulundu. Seramik atölyesinde eğitim alan çocuklar da özel olarak yaptıkları seramikleri Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü'ye hediye ettiler.
"Çamurla hayallerini şekillendiriyorlar"
Seramik Eğitmeni Özen Köseoğlu, atölye ziyareti sırasında yaptığı bilgilendirmede, çocukların küçük yaşta seramik sanatı ile tanışmalarının yaratıcılıklarının ve hayal dünyalarının gelişmesine katkıda bulunduğunu vurgulayarak, "Çocukların kendi becerileri ile bir şey üretmeleri, onlara çok büyük mutluluk veriyor. Ruhsal gelişimlerine katkı sağlandığı gibi, çamurla hayallerini şekillendiriyorlar. Tabi en önemlisi de ürettikleri eserler oluyor. El kaslarının gelişmesi, beyinsel gelişme anlamında da katkısı olan seramik sanatını öğrenmeleri gerçekten önemli. Her yıl yüz kadar çocuğa seramik sanatını öğreterek ve sevdirerek, hayatlarında bir iz bıraktığıma inanıyorum. Duygusal beyinlerini geliştirerek çocuklarımızı topluma kazandırırsak, gelecekte bunun olumlu sonuçlarının görülebileceğini düşünüyorum" diye anlattı.?