Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








SKOOP Yeşil Sofralar Piri Reis’te
SKOOP Yeşil Sofralar Piri Reis’te
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
HABERLER>ULUSAL
12 Haziran 2024 Çarşamba - 23:08

TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ 40 YAŞINDA

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) 40 yaşında. 12 Haziran 1984 yılında kurulan TFMD, kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret etti.

TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ 40 YAŞINDA

Rıza Özel başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve gazetecilerden oluşan TFMD heyeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

“TÜRKİYE CUMHURIYETİ’NİN HER ANINI FOTOĞRAFLARLA

GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ”

Anıtkabir’in önünde hatıra fotoğrafının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen TFMD Başkanı Özel ve beraberindeki heyet Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümünde Atatürk’ün huzurunda olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren TFMD Başkanı Özel, Anıtkabir Özel Defterine şu satırları yazdı;

“Ethem Tem’in Kocatepe sırtlarında çektiği ölümsüz fotoğrafınız, Ali Rıza Tuncay’ın Cumhuriyetimizin 10. yılında çektiği heyetinizle birlikte Meclis’ten dışarı yürüdüğünüz kareniz, Cemal Işıksel’in Selahattin Giz’in çektiği portreleriniz bugünlere tarihi birer belge olarak taşındı. Sizleri yakından izleyen ustalarımızdan aldığımız inançla ölümsüz Türkiye Cumhuriyeti’nin her anını fotoğraflarla gelecek nesillere aktarıyoruz. Fotoğraflarımızla tarihe belge taşırken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesi olarak bizlere bıraktığın Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin daima ileri taşınmasında bu kararlı yürüyüşümüze hiç durmadan, yorulmadan devam edeceğiz. Aziz Atatürk, ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır’ sözleriniz, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ailesinin her bir ferdinin yüreğinde hissettiği mirasınızdır.”

TARİHE DAMGA VURAN DOLU DOLU 40 YIL

12 Haziran 1984’te kurulan ve bakanlar kurulu kararıyla “Kamu Yararına çalışan dernekler” statüsündeki Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, İçişleri Bakanlığı kararı ile adında gururla “Türkiye” ifadesi taşıyor. Tüm Türkiye’de örgütlü yapısı, her bir üyesinin çabası ve desteği ile sivil toplum örgütleri arasında ulusal ve uluslararası alanda saygın bir noktada yer alan dernek, gazetecilik mesleği ve foto muhabirliği alanında yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor. Foto muhabirlerinin ve gazetecilerin mesleki hakları ve kazanımları için 40 yıldır mücadele eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri, katkı sunduğu ulusal ve uluslararası çalışmalar, organizasyonlar, etkinlikler, tarihe miras bıraktığı basılı yayınlar, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı kentlerine ulaşan sergileri, 39 yıldır aralıksız olarak düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması ve uluslararası ortaklıkları ile basın meslek örgütleri arasında ülkemizin en etkin derneklerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Uluslararası alanda meslek örgütleri ile imzalayarak yürüttüğü dostluk ve işbirliği protokolleri ile köprüler kuran Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, dünyanın dört bir yanında açtığı sergiler ve dünya medyasından Türkiye’de konuk ettiği önemli isimlerle Türkiye’nin her alanda tanıtımı için çaba harcıyor. 40’ıncı yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Antartika dışında bütün kıtalara sergilerini ulaştırmış durumda. 

GÖRSEL TARİHİMİZ GELECEK NESİLLERE AKTARIYORUZ

40 yıldır aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, her yıl onlarca üniversiteye taşıdığı sergileriyle birlikte mesleğin ustalarını gençlerle buluşturmaya devam ediyor. Türkiye Güzellikleri Sergisi’ni Kültür Yolu Festivalleri ile bu yıl 15 farklı şehre taşıyan dernek bu sayede ülkemizin sahip olduğu görsel ve kültürel mirası da vatandaşlarımızla buluşturuyor. TFMD, 1988 yılından buy ana yayınladığı “Yılın Basın Fotoğrafı” prestij katalogları ve 3 ayda bir yayınlanan “Foto Muhabiri Dergisi” dışında 30’un üzerinde saygın yayına imza attı. Son olarak asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 11 şehrimizin yıkıma uğradığı 6 Şubat depremlerinde, foto muhabirlerinin tarihe geçirdiği fotoğrafları ‘7.7 Unutma’ isimli dergide buluşturan TFMD, yaşanan acıların unutulmaması için ülkenin görsel tarihine yine önemli bir katkıda bulunmayı sürdürüyor. TFMD, basılı yayınlarıyla foto muhabirlerinin eserlerini gelecek nesillere aktarırken, gazetecilerin ve meslektaşlarının sesini her alanda duyurmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ARŞİVİNE SAHİP

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’ndaki Sıfır Atık kategorisiyle de çevre olan duyarlılığa yine foto muhabirlerinin gözüyle dikkat çekti. Yılın Basın Fotoğrafı Yarışması’nda ‘Ara Güler Özendirme Yarışması’ ile üniversite gençliğini fotoğraf alanında desteklerken ilk okuldan üniversiteye farklı sosyal sorumluluk projeleri ile gençlerimizle bir arada olmaya devam ediyor. Türkiye tarihinin görsel belleğinin gelecek nesillere taşınması için katkı sunan dernek, “15 Temmuz Hain Darbe Girişimi”, “6 Şubat Depremi”, Göç, Çevre, Spor gibi önemli olay ve anlardan Türkiye’nin en büyük fotoğraf arşivine sahip durumda.

ÜYELERİNDEN ALDIĞI GÜÇLE

Güçlü ve örgütlü yapısı ve üyelerinden aldığı güçle çalışmalarına devam eden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, 40 yıldır olduğu gibi bugünden sonra da yılmadan ve yorulmadan yürüyüşüne devam edecek. Attığı adımlar ve gerçekleştirdiği projelerle Türkiye basın tarihine damga vuran Türkiye Foto Muhabirleri Derneği gelecek nesillere ışık olacak.

Nice 40 yıllara…

 

 

Etiketler:
 
Hayatın Anlamı Kitap’ Projesinde Sezon Finali
 
Son 42 yılın en sıcak günü yaşandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurban Bayramı 9 gün oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı ...
Katliam gibi! Bir ayda 32 kadın cinayeti.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 Nisan ayına ait veri ...
Özgür Özel'den anlamlı mesaj!
Basının demokrasiyi korumaktaki rolünü vurgulamak, etik gazeteciliği ön ...
 
Balıkçılıkta avlanma sezonu sona erdi
1 Eylül'de başlayan av sezonu 15 Nisan itibariyle sona erdi. Denizlerdeki ...
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını ...
Türkiye genelinde CHP rüzgarı!
Yerel seçimlerde Türkiye genelinde CHP rüzgarı esiyor. Anlık verilere ...
 
Seçim yasakları başlıyor!
31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy ...
Emeklilerin Bayram İkramiyesi belli oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki mitingde emeklilerle ilgili yapılacak ...
Schengen vize ücretlerine zam geliyor
Avrupa Komisyonu 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
VESİKALI YARİM
Okan Yüksel
Okan Yüksel
Şair Futbolcu TOMİ ERTAN
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Süveyda-Atilla Köprülüoğlu
Sedat Kaya
Sedat Kaya
BEYAZ BUFALONUN GELİŞİ...
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
"Bitti" sanmayın; gelecek!
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri