Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Tarih, Matematik, Almanca ve İngilizce dersleri ile ilgili çeşitli projeler hazırlayarak, okul bahçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda sergilediler.
Proje danışmanlığını okul öğretmenlerinden Özhan Bakadur'un yaptığı Bilim Fuarı'nın açılışına, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Çınar, Çeşmeli Yazar Mehmet Culum, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
"Fuarı, önemli bir okul olarak görüyoruz"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Bilim Fuarı'nın açılış konuşmasını, Bilim Fuarı'nın proje danışmanı Özhan Bakadur yaptı. Konuşmasında, "Durduk yere icat çıkartan, eski köye yeni adet getiren sevgili gençler" diyerek öğrencilerine şaka yollu takılan Bakadur, "Bugün burada, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Tarih, Matematik, Almanca ve İngilizce gibi derslerle ilgili 31 proje, TÜBİTAK 4006 bilimi destekleme çalışmaları kapsamında Bilim Fuarı'nda iki gün boyunca sergilenecek. Bu fuarı biz çok önemsiyoruz. Uzunca bir zamandır, hummalı ve tatlı bir telaşla bu projeler için çalışıyoruz. Önemsememizin nedeni; buradaki gençler, ilk mekanik robotu bulan, ilk roketi yapan, Nobel'e mührünü vuran, dünyaya sıfır sayısını öğreten büyük bir medeniyetin çocukları olmalarından. Hepsine emeklerinden dolayı, şahsım, okul idaremiz ve değerli meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Fuarımız, bir Bilim Fuarı olmasının ötesinde, önemli bir okuldur. Biz iki gün boyunca, tüm derslerimizi, bu şenlikli alanda yapacağız. Çünkü burası 'Mahmut Hoca'nın okuludur. Mahmut Hoca diyordu ya; 'Okul dediğin dört tarafı taşla örülü yer değildir. Okul her yerdir. Dağdır, bayırdır, kırdır'. İşte bu stantlar, bu proje çalışmaları, büyük bir okuldur. Bu okul hazırlığı süresince, bize çok şey öğretmiştir. Bu okulda çok değerli ressamlar var. Çok kıymetli şairler, yazarlar var. Biz öğrendik ki, bu okulda müzisyenler var. Çok değerli işler yapıyor ve başarıyorlar. Biz öğrendik ki; bu okulun öğrencileri, ağaç yaprağına bakarak, yaşadıkları coğrafyanın toprağına bakarak, gökyüzündeki yıldıza bakarak, üzerilerine gelen meteora bakarak, bilim yapabiliyorlar ve üretebiliyorlar. O nedenle, gerçekleştirmiş olduğumuz fuarı, önemli bir okul olarak görüyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.
Konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Bir öğrencinin hazırladığı kısa bir skeci de izleyen konuklar, daha sonra stantları dolaşarak, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar. ?