İzmir’de gerçekleştirdiği inşaat projeleri ile yenilikçi yaşam merkezleri oluşturan Folkart, sanata verdiği güçlü desteği Folkart Academy ile devam ettiriyor.
Folkart Academy’de yoğun ilgi gören 2017 yılı “Bahar Dönemi”nin ardından şimdi de “Güz Dönemi” eğitimleri başladı. Yeni dönem eğitimleri için yaklaşık 10 bin kişi başvurdu. Noter huzurunda yapılan kura ile eğitim alacak isimler belirlendi. Kayıtları tamamlanan kursiyerler Folkart Academy’de haftasonu eğitimlere başladı.
GÜZ DÖNEMİ
Folkart Academy’de Güz Dönemi’nde 200 çocuk, 100 yetişkin olmak üzere toplam 300 kişi Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde alanında uzman ve ünlü isimlerden eğitim alacak. Geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde özel yetenek sınavıyla seçilen öğrenciler bu dönem de eğitimlerini sürdürecek.
5 hafta sürecek güz döneminde yetişkinler 40 saat, 6-14 yaş çocuk grupları ise 20 saat eğitim görecek. Özel Yetenek Sınıfı ise toplam 10 hafta süresince 200 saat eğitim alacak. Geçtiğimiz haftasonu başlayan eğitimler Folkart Towers’da yer alan derslik ve özel olarak hazırlanan tiyatro salonunda gerçekleştirilecek ve 24 Aralık 2017 tarihinde sona erecek.
Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan, Tiyatro Atölyesi programına geçtiğimiz Bahar Dönemi’nde olduğu gibi rekor sayıda başvuru olduğunu kaydetti. Severcan, “Tiyatro sanatının geleceği için İzmir’den atılan bu adım çok önemli. Ve görüyoruz ki, Bahar Dönemi’nin ardından Güz Dönemi’ne de ciddi sayıda başvuru oldu. 10 bin kişinin arasından 300 kişiyi noter huzurunda yaptığımız kura ile belirledik” dedi. Severcan, önümüzdeki süreçte Folkart Academy bünyesinde farklı dallarda eğitimlerde vermeyi planladıklarını açıkladı.
EĞİTİM KADROSU
Volkan Severcan, Bora Severcan, Hülya Savaş, Ziya Kürküt, Şule Demirezen, Candan Günay, Meltem Yorulmaz, Banu Gökçül, Gürol Tonbul, İbrahim Raci Öksüz, Murat Kodallı, Yeşim Alıç, Yüksel Aymaz, Oktay Keresteci, Sim Tolga, Şafak Ersözlü, Bora Seçkin, Burak Oray, Hasan Alptekin, İbrahim Sarıtaş.
DERSLER NELER?
Oyunculuğa Giriş, Yaratıcı Drama, Doğaçlama, Müzikal Tiyatro, Eleştri Teknikleri, Zihinsel Farkındalık, Reji, Hareket, Oyunculuk, Sahne Işığı, Ses ve Nefes, Makyaj, Dans, Dekor Kostum, Eskrim, Dramaturji, Doğaçlama, Performatif İçgörü, Yaratıcı Hareket.
FOLKART ACADEMY
Folkart Academy’de “Bahar Dönemi”nde 15 bin kişinin başvurduğu Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nin eğitim programıyla 400’ü çocuk olmak üzere, toplamda 628 kişiye eğitim verilmişti. İleri seviyede tiyatro eğitimi almak için seçilen 28 özel sınıf öğrencisi ise alanında uzman tiyatro sanatçılarından ve eğitmenlerinden eğitim almıştı. Alınan eğitim sonrasında Folkart Academy’nin ilk meyvesi Sersefil Müzikali olmuştu. Ustalarla Tiyatro Atölyesi’nde eğitim alan 28 özel sınıf öğrencisi üstün bir performans sergileyerek, “Sersefil” isimli müzikali 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda sahnelemişti. Folkart Academy öğrencilerinin profesyonel tiyatro oyuncuları ile birlikte rol aldığı müzikal, Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda 26-27 Ağustos tarihlerinde İzmirlilerle buluşmuştu.