Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
İzmir'de Eğitime Destek Kermesi
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin  teması göç.
Can Yücel Kültür Sanat Festivali'nin teması göç.
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Işıl Yücesoy yeni oyunu ile İzmir'de
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Moskova'da Nazım Hikmet etkinliği yapılacak
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
Meclis Üyesi Sefer Topçu aday adaylığını açıkladı
HABERLER>DUNYA
1 Ocak 2017 Pazar - 14:23

Dünya'dan tepki yağıyor...

2017'nin ilk saatlerinde İstanbul'da yaşanan terör saldırısına tepki yağıyor.

Dünya dan tepki yağıyor...

İstanbul, Ortaköy'de yaşanan terör saldırısına dünya'dan tepki yağıyor. Bir çok ülke birbiri ardına teröre tepki açıklamaları yaparak duygularını dile getiriyorlar.

İRAN

İran, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını  kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını  belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türk halkı ve hükümeti ile  hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

ABD

ABD Başkanı Barack Obama, İstanbul'da meydana gelen  terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, masum insanların hayatını  kaybetmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına  başsağlığı diledi. 

 Beyaz Saray Basın Sözcüsü Eric Schultz tarafından yapılan yazılı  açıklamada, Obama'nın, ihtiyaç halinde Türk yetkililere gerekli  destek ve yardımın yapılması hususunda da ekibine talimat verdiğini ifade etti.

Schultz'un açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik  Konseyi Sözcüsü Ned Price da kısa açıklama yaptı.

"ABD, İstanbul'daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde  kınamaktadır." ifadesini kullanan Price, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına  başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

Price, NATO üyesi müttefik Türkiye ile terörün her türlüsüne karşı dayanışma haline olduklarını da vurguladı.

KANADA

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, İstanbul  Ortaköy’de bir gece kulübüne yapılan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin  ailelerine başsağlığı diledi. 

Dion, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanada,  İstanbul’da meydana gelen korkunç saldırıda hayatını kaybeden mağdurların  ailelerine başsağlığı ve bu saldırıda yaralananlara acil şifalar diler"  ifadelerini kullandı.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamada, "2017, İstanbul'da trajik başlangıç. Kalbim, yeni yılı kutlayan insanlara yönelik saldırıdan etkilenenler ve Türk halkıyla." dedi.

AVRUPA BİRLİĞİ

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica  Mogherini, 2017'nin, İstanbul'da bir saldırıyla başladığını belirterek, "Kalbim  hayatını kaybedenler ve sevdikleriyle. Bu tür olayları önlemek için çalışmaya  devam edeceğiz." mesajını paylaştı.

AB Komisyonunun Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Üyesi Dimitris  Avramopoulos, sosyal medya hesabındaki açıklamasında "İstanbul'da masum  vatandaşlara yönelik saldırı karşısında dehşete düştüm. Kalbim, bu gece Türkiye  ve hayatını kaybedenler ve aileleriyle." ifadesini kullandı.

AVRUPA PARLAMENTOSU

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, "Bir kutlama gecesi  olması gerekiyordu: Teröristler, şiddet, ölüm ve ümitsizlik gecesine dönüştürdü.  Kalbim, İstanbul ve Türkiye'yle." mesajını paylaştı.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, "Bu, oldukça üzücü bir haber. Kalbim  ve dualarım bu gece Türkiye'yle." dedi.

ALMANYA

Almanya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabındaki açıklamada,  ''Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbuldaki insanlarla beraber."  denildi.

AVUSTURYA

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabında,  "İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç. Hayatını kaybedenlerin aile ve  dostlarına içten başsağlığı diliyorum." açıklamasını yaptı.

BELÇİKA

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Yeni yıl, İstanbul'da  korkuyla başladı. Kalbim hayatını kaybedenler, yakınları ve Türkiye halkıyla"  dedi.

FRANSA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, "Tüm kalbim, bu sembolik  gecede saldırıya uğrayan Türkiye'yle." ifadesini kullandı.

KATAR

Katar, terör saldırısını kınayarak, barış ve güvenliğin güçlendirilmesi konusunda Türkiye'nin sarf ettiği çabalara destek verdiğini açıkladı. 

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy'de  düzenlenen terör saldırısının şiddetle kınandığı, Katar'ın terör ve şiddetin her  türlüsüne karşı olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca Türk halkına, hükümetine ve olayda hayatını  kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde  bulunuldu.

İNGİLTERE

İngiltere, İstanbul'daki terör saldırısının ardından  Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu bildirdi. 

Dışişleri Bakanı Boris Johnson resmi Twitter adresinden yaptığı  açıklamada, "İstanbul'da bir gece kulübüne düzenlenen alçakça terör saldırısının  ardından düşüncelerimiz Türkiye ile birliktedir. Türk dostlarımızla omuz omuza  duruyoruz." ifadelerini kullandı.

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasının lideri David  Lidington da sosyal medya adresinden, "Türkiye'nin seçilmiş hükümetiyle ilgili  kim ne düşünürse düşünsün, hiçbir şey İstanbul'da düzenlenen terör saldırısını  haklı çıkaramaz." diye yazdı.

İSRAİL

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, resmi Twitter hesabından Türkçe ve İngilizce yaptığı açıklamada, "Kalplerimiz, Türk halkıyla birliktedir. Bu saldırı insanlığa karşı  yapılmıştır. Dualarımız, yakınlarını kaybedenlerle ve yaralılarladır."  ifadelerini kullandı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh de İstanbul'daki terör  saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından Türkçe, "İstanbul'daki terör  saldırısını şiddetle kınıyor ve kalbi taziyelerimi sunuyorum. Yeni yılda, aynı  kararlılıkla: terör asla kazanamayacak." mesajını paylaştı. (Kaynak: Ajanslar)

 
EGİAD, "Bu katliam hiçbir inanca sığmaz"
 
DTO Başkanı Öztürk, " Terör asla kazanamayacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Putin'den Reina mesajı
Rusya lideri Putin, Cumhurbaşkanı Rcep Tayyp Erdoğan'a İstanbul'da yaşanan ...
Ve başladı...
Türkiye dahil bir çok ülke yeni yıla geri sayım için başlarken dünya 2017'ye merhaba demeye başladı.
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BİR GEMİ YANAŞTI SAMSUN'A...
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Tarihi Şükran Otel artık yok!
Okan Yüksel
Okan Yüksel
BİZ KİMİZ?
Sedat Kaya
Sedat Kaya
"ANNELER GÜNÜ"NÜN KARANLIK TARİHİ...
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
Beyaz Atlı Süvariler
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri