Demirtaş, sektörün sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, “ İnşaat ruhsatları sorunlarının çözümü için bir masa kuracağız” dedi.
İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisa’da yapılacak olan Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçilerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu’ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı’na sektörden büyük destek gelmeye devam ediyor. Son olarak Kemalpaşa’da Kemalpaşalı inşaatçılar ile biraya gelen Demirtaş’a İTO üyeleri büyük ilgi gösterdi ve seçimlerde desteklerinin tam olduğunu söyledi. Kemalpaşalı inşaatçılara gösterdikleri ilgi ve verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Demirtaş, inşaat sektörünün önümüzdeki 10 yılın yıldız ve lokomotif sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Demirtaş, “Son açıklanan büyüme rakamları bu kadar yüksek ise bunda inşaatın büyük rolü var ve aynen böyle devam edecek. Özellikle kentsel dönüşüm ile İzmir’de inşaat sektörü çok daha parlayacak ki kentsel dönüşüm İzmir’de hala daha tam başlamadı” dedi. İzmir’de önümüzdeki 10 yıl boyunca kentsel dönüşüm ile 350 bin konut yapılması gerektiğini belirten Demirtaş, “İzmir’i ancak böyle gecekondulardan kurtarıp, yenideninşa edebiliriz. Biz son 5 yıl içinde kentsel dönüşüm için Oda olarak çok çalıştık, önümüzdeki dönemde de aynen çalışmaya devam edeceğiz. Ama burada kentsel dönüşümün 2-3 bin konutluk bölümler, parseller halinde değil 100 – 150 konutluk bölümler yapılması için çalışacağız. Çünkü ancak o zaman bizim üyelerimiz, İzmirli müteahhitler, inşaatçılar iş alabilir, bu konutları yapabilir, malzeme satıcılarımız malzeme satabilir” diye konuştu.
İNŞAAT RUHSATLARI ÇÖZÜM MASASI
Bugüne kadar sektörden gelen bütün sorunların takipçisi olduklarını, gerek yerel yönetimler gerekse hükümet nezinde girişimler yaparak çözülmesi için çalıştıklarına dikkat çeken Demirtaş, sektörün sorunlarına son derece hakim olduklarını belirtti. Demirtaş, “Üyelerimizin özellikle inşaat ruhsatlarını almada çok sorun yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle yeni dönemle birlikte ‘ İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası’ kuracağız. Ruhsat almakta sorun yaşayan üyelerimizin sorunlarını bizzat bu masa ile takip edeceğiz” dedi. Toplantıya çok sayıda kadın inşaatçının da katıldığına dikkat çeken Demirtaş, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Demirtaş, “Sektördeki üyelerin nerede ise yüzde 15’i kadın. Bu kadın inşaatçıları bir birlik çatısı altında toplamak için çalışmalara başladık. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor” dedi.
EĞİTİMDEN SONRA SIRADA SAĞLIK VAR
Demirtaş, üyelerin en büyük sorunlarının başında eğitim ve sağlığın geldiğini, eğitim sorununun çözümünün için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduklarını söyledi. İEÜ’de okuyan üyelerin çocuklarının eğitim ücretlerine yüzde 10 indirim yaptıklarını, bu oranı yüzde 25’e çıkartmak için çalıştıklarını belirten Demirtaş, böylece üyelerin eğitim ücreti için yılda 10 bin liraya yakın az ödeyeceklerini, hedefinin ise bu oranı yüzde 50’ye çıkartmak olduğunu söyledi. Demirtaş, “Eğitimden sonra şimdi sıra hastanede. Halen inşaatı devam eden üniversite hastanemiz ile üyelerimiz kendi hastanemizde tedavi olabilecek. Sağlık Takip Programı ile üyelerimizin tüm sağlık sorunlarını, verilerini de takip edeceğiz” diye konuştu.