Kanser hastası olan ve kemoterapi tedavisi gören Nermin Korkmaz, oturduğu evin yanındaki boş arsanın çöplük haline gelmesinden rahatsız olunca, arsa sahiplerinden izin alarak, 4 ayda temizledi.
7 traktör atık alındı
Korkmaz, çöp yuvasını bahçeye çevirmesini şöyle anlattı;
"18 yıldır burada oturuyorum. Evimin yanındaki boş arsanın sahiplerinden izin istedim. 'Temizleyemezsin, sen hastasın' deseler de yine izin verdiler. Hastalığıma rağmen yavaş yavaş temizledim. Benim için bir anlamda terapi oldu. İnşaat eldivenlerimi takarak, tam dört ayda yavaş yavaş temizleyerek çöpleri, inşaat artıklarını, taşları, molozları bir kenara topladım. Daha sonra Çeşme Belediyesi'ni aradım. Durumu anlattım, 'çöpü alır mısınız?' dedim. Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nurettin Sipahican'ı aramamı söylediler. Arayıp rica ettim. Hemen temizlik görevlilerini gönderdi. Tam 7 traktör dolusu çöp aldılar."
Çeşme Belediyesi'ne teşekkür etti
İsmet İnönü Mahallesi'nde oturan Nermin Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti;
"Kötü bir görüntü oluşturan, hatta fare yuvasına dönen arsa, 4 aylık çabam sonunda temizlendikten ve çöpler Belediye ekiplerince alındıktan sonra, Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan'ı aradım. 'Temizlediğim arsayı yeşillendirmek istiyorum, yardım eder misiniz?' dedim. Park ve Bahçeler Müdürü Selim Gönensin'i aradı. Selim bey, belediye aracıyla bana çok sayıda çiçek gönderdi. Gönderilen çiçekleri diktim. Harap durumdaki arsayı bahçeye çevirdim. Hem sokağımız için bir güzellik oldu, hem de bahçem oldu. İsteyince oluyormuş. Benim için de bir anlamda terapi oldu. Psikolojim düzeldi. Çeşme Belediyesi de benim çabama destek oldu. Bu nedenle Çeşme Belediye Başkanımız Muhittin Dalgıç'a, Başkan Vekili Banu Ayhan'a, Temizlik İşleri Müdürü Nurettin Sipahican'a, Park ve Bahçeler Müdürü Selim Gönensin'e ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."
Çeşme Belediyesi'nin ulaşım desteği ile tedavi oluyor
Kanser tedavisi gören Korkmaz, Çeşme Belediyesi'nin ulaşım desteği konusunda da şunları söyledi;
"Ben meme kanseri ve rahim kanseri atlattım. Tedavim hala devam ediyor. Çeşme Belediyesi, bana tedavim için de yardımcı oluyor. Haftanın üç günü İzmir'e, kemoterapi tedavisine gitmem gerekiyor. Çeşme Belediyesi'nin aracı, haftanın üç günü beni evimden alıyor, İzmir'e kemoterapiye götürüyor. Kemoterapi bitince de beni tekrar evime getiriyor. İmkanlarım çok sınırlı. Eğer belediye bana ulaşım imkanı sağlamasa, belki de tedavi olamayacaktım. Bu konuda da Çeşme Belediyesi'ne çok müteşekkirim."