Bundan üç yıl önce sosyalleşmek ve beraber olabilmek amacıyla kadınların başlattığı toplantılar sonucunda Çeşme Kadın Dayanışma Derneği (ÇEKADER)’in temelini atan kadınlar, kuruluş tarihinden bugüne kadar yaptıkları organizasyonları değerlendirdiler, gelecekte derneğin izleyeceği yol haritasını belirlediler.
Sıcak ve samimi bir ortanda üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen kahvaltıda bir konuşma gerçekleştiren Çeşme Kadın Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Ekinci,“Giderek artan sayılarını fark eden kadınlar örgütlü bir dayanışma içerisinde neler yapabileceklerini görünce bunun sürekliliğini sağlamak üzere 7 kurucu üye ile birlikte dernek kurma yolunda ilk adımlarımızı atmaya başladık. 11.11.2020 tarihinde ise tüzel kişiliğimize kavuşurken, Çeşme’de bir ilk olmanın haklı gururunu yaşamaya devam ediyoruz” dedi.
Çeşme’de kadınların din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda hak ve kazanımlarını elde etmeleri için çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Ekinci, “Kadınlarımızı İlim ve bilim ışığında hem kendine yeten hem de topluma katkı koyan, üreten mutlu bireyler yapmak görevlerimizin arasındadır. Çeşme’de zor durumda kalmış kadınlarımızın ihtiyaç duyduklarında kalabilecekleri “Kadın Yaşam Evi’ni gerçekleştirmek Derneğin en büyük hedefidir. Çalışmalara başladıkları sıralarda bütün dünyamızı saran Covid-19 ile mücadele onlar için vazgeçiş değil aksine itici güç oldu. Çünkü şunu biliyorlardı; şimdi onlara daha çok ihtiyaç vardı. Evden çıkamayan yaşlı insanlar, çocuklar, hastanede çalışan sağlık personeli, neredeyse hepimizin yükünü çeken kargo personeli, yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak canlarına gücümüz yettiğince dokunmaya çalıştık. İşsiz kalan ailelere erzak, hijyen paketi, bebek bezi, süt, yakıt, sobası yoksa soba, ödeyemediği fatura, eşya, online eğitimle okumaya çalışan öğrencilerimize tablet ve yine ihtiyacı olan çocuklarımıza burs desteğinde bulunduk.
Tabii ki bunları yalnız yapmıyorduk. O kadar güzel insanlarımız var ki, hepsi böyle bir şey bekliyormuş gibi bizi hiç desteksiz bırakmadılar. Dayanışma ruhu bambaşka bir duygu. Tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerimizle ilgili yapılan çalışmalarda Kaymakamlığımıza bağlı Aile ve Sosyal Dayanışma Vakfı ile yapılan işbirliği de çok önemlidir.
Tam bu felaketten kurtulacağız umuduyla mücadelemizi sürdürürken İzmir’ de yaşanılan deprem felaketi sanki bizi sınamaya devam ediyordu. Düzenlediğimiz kampanyaya gelen yardımları depremzedelere ulaştırmanın buruk hüznünü de yaşadık. Daha sonra Okuma-Yazma seferberliği çerçevesinde Ovacık mahallemiz pilot bölge seçilerek kadınlarımıza okuma yazma kursları başlatıldı. Milli ve dini bayramlarımızda, önemli ve özel günlerde, çevrecilerin doğa eylemlerine destek olmamız gereken her türlü çalışmada Çeşme Kadın Dayanışma yerini almaktadır. Yaşasın Kadınlar!” diyerek sözlerini tamamladı.