Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Her pedal bir fidan
Her pedal bir fidan
Fedon ; ‘’Yazı ben başlatır ben bitiririm’’
Fedon ; ‘’Yazı ben başlatır ben bitiririm’’
Metin Arolat, sahnede hayatını kaybetti!
Metin Arolat, sahnede hayatını kaybetti!
“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
“Türkiye yeni bir Afgan göçü ile karşı karşıya!”
Kent Lokantalarında askıda yemek  başlayacak
Kent Lokantalarında askıda yemek başlayacak
HABERLER>YEREL
24 Temmuz 2024 Çarşamba - 14:39

Çeşme’nin Ünlü Ilıca Plajı’nda Mavi Bayrak Gururu!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından kıyıların korunmasını ve sürdürülebilirliğini ödüllendirmek amacıyla verilen her yıl verilen ‘Mavi Bayrak’ Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenle göndere çekildi.

Çeşme’nin Ünlü Ilıca Plajı’nda Mavi Bayrak Gururu!

lıca Halk Plajı 3. Kapı’da gerçekleştirilen Mavi Bayrak İl Töreni’ne; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, Çeşme Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, Kültür Turizm İl Müdürü Fahrettin Kerem, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatör Yardımcısı Yetkin Karabinali, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatör Yardımcısı Yetkin Karabinali:
“Mavi Bayrak, çevre bilincinin artması ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda gelişen bir ödüldür. 1980'lerin başında Fransa'da başlayan bu uygulama, uluslararası bir çevre ödülü haline gelmiştir. Günümüzde 50'den fazla ülkede sahillerde dalgalanmakta ve çevrenin korunmasına büyük katkı sağlamaktadır. Çeşme'de, 2024 itibariyle üçü Çeşme Belediyesi'ne ait olmak üzere toplam 16 Mavi Bayraklı nokta bulunuyor. İzmir'de ise 64 Mavi Bayraklı plaj ve 6 marina var. Türkiye, dünya genelinde Mavi Bayraklı plaj sayısında üçüncü sıradadır. Mavi Bayrak, sadece temizlik değil, aynı zamanda iyi bir çevre yönetimi, sıhhi tesisat, cankurtaran ve ilk yardım hizmetlerini de gerektirir. 33 kriterin eksiksiz sağlanması gerekmektedir.”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli:
“Denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülü, Çeşme’mizin üç Mavi Bayraklı halk plajından biri olan Ilıca Halk Plajı’na verildi. 2024 Mavi Bayrak Sertifikası’nı alarak bu prestijli ödüle yeniden layık görüldük. Bu ödül, Çeşme’nin yalnızca bir turizm merkezi değil, aynı zamanda çevre bilincinin yüksek olduğu bir ilçe olduğunu da gösteriyor. 
Çeşme’de yaşayanlar, yazlık sahipleri ve tatilciler, ilçemizin temiz kalması için büyük çaba sarf ediyor. Ancak, hafta sonları gelen bazı misafirlerimizin bu özeni göstermediğini üzülerek gözlemliyoruz. Buna rağmen, çevre konusunda bilinçlendirme çalışmalarımızdan vazgeçmeyeceğiz ve herkesi uyarmaktan geri durmayacağız. 
Daha da önemlisi, yere çöp atan veya sahilleri kirletenlere karşı belediye olarak Kabahatler Kanunu çerçevesinde ceza uygulayacağız.
Bu kumsal ve sahiller yalnızca bize ait değil, gelecek nesillere de ait. Onların geleceklerini korumak en büyük görevimizdir. 
Çeşme Belediyesi olarak iklim değişikliği, sıfır atık, temizlik ve zabıta müdürlüklerimizle özveriyle çalışıyoruz. Üç Mavi Bayraklı halk plajlarımızla gurur duyuyor ve önümüzdeki yıl İzmir’de daha fazla Mavi Bayrak almayı hedefliyoruz.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç;
“İzmir’de son çıkan yangınlar hepimizi derinden üzdü ve bunların çoğu maalesef insan kaynaklı. Bu nedenle çevre bilincimizi artırmalıyız. Bir çam ağacının 30 ila 50 yılda yetiştiğini düşünürsek, gelecekteki nesillerin hakkını nasıl gasp ettiğimizi anlamalıyız. Mavi Bayrağımızın Ilıca Halk Plajı’na hayırlı olmasını diliyorum. Lal Başkanımızın da dediği gibi, bu bayrağın sadece bir yıl değil, her yıl burada dalgalanmasını sağlayalım. Emeği geçen herkese ve başkanımıza başarılar diliyorum.”

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı:
“Hepimizin göz nuru yerli ve yabancı filmlere konu olan Ilıca Plajı’nın hak ettiği Mavi Bayrak törenindeyiz. TÜRÇEV’e bu ödülü verdikleri için teşekkür ediyorum. Çeşme’de 16 Mavi Bayraklı plajımız var, diğer kıyılarımız da Mavi Bayrak alabilecek kalitede. Deniz suyumuz ve kıyılarımız çok güzel. Mavi Bayrak sayımızın azalması, kirlenmeden kaynaklanıyor. Çeşmeliler memleketlerine sahip çıkıyor, ancak yazın artan nüfusla birlikte belediye ve kamu kurumları hizmetlerde zorluk yaşıyor. Çevremizi temiz tutmalıyız; bu dünya hepimizin ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak hepimizin görevimiz.”

Törende sembolik olarak denizden botla getirilen mavi bayrak Eliz, tarafından alınıp Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’ye verildi. Mavi Bayrak, Ilıca Halk Plajı’nda protokol üyeleriyle beraber göndere çekildi.

Tören Duo BLUE Quartet ve Solist Dinletisi ile devam etti.

Etiketler:
 
İzmirli Gazetecilerden 'Geçinemiyoruz" yürüyüşü!
 
Çaşme Ak Parti'den 24 Temmuz mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı'da bir garip olay!
Alaçatı'da elbise çalarken güvenlik kamerasına yakalanan Avustralyalı ...
Çeşme Çiftliköy yangınında kundaklama şüphesi
Çeşme Çiftlikköy'de bu akşam saatlerinde başlayan yangında bir araba lastiği ...
Çeşme'den İzmir Marşı ile gitti!
Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı (TEV) gönüllüler korosunun konserinde Koronun ...
 
Çeşme'de Atatürk Posteri krizi!
Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı (TEV) gönüllüler korosunun konseri, beklenmedik ...
Alaçatı yangınında 4 gözaltı
Çeşme Alaçatı Deliklikoy mevkinde çıkan yangın havadan ve karadan müdahaleyle ...
Çeşme'deki yangında facia: 3 kişi hayatını kaybetti!
Çeşme'nin Alaçatı mahallesi Deliklikoy mevkinde başlayan yangında üç kişinin ...
 
Çeşme'de FETÖ Operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Asteri adlı tekneye yapılan operasyonda ...
Çeşme’de ranta karşı kararlılık mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ilçelerde düzenlediği ...
Çeşme için 30 gönüllü aranıyor.
Çeşme Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada orman yangınları ve doğal afetlerde ...
 
YAZARLAR
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
BİN YAŞA SEN MÜJDAT GEZEN
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Alaçatı’da “Windfest 2024” rüzgarı esti
Okan Yüksel
Okan Yüksel
GÖZTEPE'NİN "KOCA KAPTANI" GÜRSEL AKSEL
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SANMA Kİ SEN GELDİĞİN GİBİ GİDECEKSİN
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Yaşamak...
Dr.Ahmet Güler
Dr.Ahmet Güler
Alaçatı'nın Kuşları yok olmasın!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri