Geçim kaynağı deniz olanların sürüdürülebilir geleceğinin tartışılacağı çalıştay, 13 Mart Salı günü, 09.00 - 18.00 saatleri arasında, Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Çeşme Belediyesi, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Çeşme Denizciler Derneği tarafından düzenlenecek çalıştayda, Dokuz Eylül Üniversitesi Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Gökdeniz Neşer, Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Vekili Murat Karaçanta, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara açılış konuşmaları yapacaklar.
Üç oturum halinde gerçekleştirilecek olan çalıştayın birinci oturumunun moderatörlüğünü Berna Doğan yapacak. Birinci oturumda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına Şükran Nurlu "Sürdürülebilir çevrenin mavi büyümeye etkisi", Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü "Denizlerin korunmasının esnafa geri dönüşü", Piri Reis Denizcilik Derneği adına Celal Üstünbaş "Amatör denizcilik ve Çeşme", İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü adına Aydın Korkmaz "İçme suyu ve atık su yapısının dünü, bugünü ve yarını" ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi adına da Nur Kan "Çeşme'de mavi büyüme bileşenlerine ilişkin sorunlar, öneriler" başlıklı birer sunum gerçekleştirecekler.
Öğleden sonraki ikinci oturumun moderatörlüğünü Prof. Gökdeniz Neşer yapacak. İkinci oturumda, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği adına Demir Alpay "Dünyada ve ülkemizde su ürünleri yetiştiriciliğinin önemi", Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü adına Prof. Ferah Koçak "Ildır körfezi özelinde su ve sediment kalitesinin değerlendirilmesi", Prof. Turgut Gürsel "Çeşme'deki denizel yenilenebilir enerji potansiyeli", Çeşme Denizciler Derneği adına Köksal Hantal "Günübirlik tur teknelerinin Çeşme turizmindeki yeri" ve ÇEŞTOB adına da Orhan Belge "Turizm tesislerinin deniz turizmindeki etkisi başlıklı sunumlarını gerçekleştirecekler.
Üçüncü ve son oturumun moderatörlüğünü ise Prof. Ferah Koçak yapacak. Son oturumda, İzmir Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına Berna Doğan "Çeşme'deki mavi büyümenin deniz turizmi kapsamında değerlendirilmesi", Çeşme Denizciler Derneği adına Erdinç Ergün "Çeşme'de dalış turizmi ve dalış noktalarının oluşturulması, Ulusoy Çeşme Liman İşletmeciliği adına Celal Ulaş "Çeşme'de kruvaziyer turizmi potansiyeli", Port Alaçatı Marina adına Yaşar Yılmaz "Marinacılıkta sorunlar, çözümler ve Çeşme özeli" ve Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal da "Geçmişten bugüne Çeşme'de kentli-deniz ilişkiler" başlıklı sunumlarını yapmaları ile çalıştay sona erecek.