Asil ve yedek üyelerin birlikte gerçekleştirdiği toplantıda; Baş Temsilci İlyas Sümbül olurken, Sayman Mükremin Badem-Kutsal Önol, Eğitim Sekreteri Naciye Bozkurt-Serpil Erçetin, Kadın Sekreteri Gülay Canbek-Tülin Solmaz, Örgütlenme Sekreteri İmam Serin-Özlem Deliağa ve Yasemin Karaca’dan oluştu.
Yönetim Kurulu toplantısı sonunda Baş Temsilcinin olmadığı durumlarda Kadın Sekreteri Gülay Canbek’in başkanlığa vekalet etmesi kararlaştırıldı.
Baş Temsilcilik görevine getirilen İlyas Sümbül, görev bölümü sonrasında yaptığı açıklamada, “Öncelikle bizden önce yürütme kurulunda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Sizlerle Çeşme’de yetkili sendika olabilmek için birlikte yola çıktık. Katılımcı yönetim anlayışıyla asil yedek ayrımı olmadan birlikte çalışacağız. Tüm okulları gezerek bilimsel, laik, demokratik eğitim düşüncesini savunan eğitim emekçilerini Eğitim-Sen çatısı altında toplanmaya çağıracağız” dedi.
AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu güne kadar öğretmenlik mesleğinin sürekli itibar kaybına uğradığını da sözlerine ekleyen İlyas Sümbül, “Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşananlar, Türk Lirasının aşırı değer kaybı, enflasyonun hızla artması, tüm toplum kesimlerini olduğu gibi, bir milyonu aşkın eğitim ve bilim emekçisinin çalışma ve yaşam koşullarını da ciddi anlamda etkilemektedir. Milli Eğitim Bakanlığında ciddi öğretmen açığı olmasına rağmen, sözleşmeli ve ücretli öğretmen istihdamı yaygınlaştırılarak eğitimde güvencesiz istihdamın kapıları ardına kadar açılmaktadır. Güvencesiz çalışma ve kadın çalışanların çalışma koşullarını daha da olumsuz etkilemekte, sözleşmeli, ücretli çalışan kadınlar mobbinge daha fazla maruz kalmaktadır. Öğretmen istihdamında yaşanan güvencesizleştirme, öğretmenlerin özlük hakları ve çalışma koşulları arasında farklılıklar oluşmasına neden olmuş, bu durum öğretmenlik mesleğinin niteliği tartışmalarını beraberinde getirmiştir. Eğitimin niteliğinin öğretmenin niteliği ile doğrudan ilişkili olduğu dikkate alındığında, Türkiye’de öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim ve bilim emekçilerinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için sorunlara kalıcı çözümler üretilmeli, ekonomik, demokratik ve özlük talepler karşılanmalıdır” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Sümbül, Çeşme’de görev yapan eğitim emekçilerinin sorunlarını tespit edip, bunların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde çözülebilecek olanlarının takipçisi olacaklarını, Çeşme’de çözülemeyen sorunları sendikanın üst birimlerine aktararak çözüm arayacaklarını sözlerine ekledi.