Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde gerçekleştirilen 30. Yıldönümü sergisini, Çeşme Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aksu, Belediye Başkan Yardımcıları Faika Tütüncüoğlu Öner ve Yıldırım Aktuğan, Belediye Meclis Üyeleri, eski İzmir Milletvekili ve eski Alaçatı Belediye Başkanı Remzi Özen, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şeniz İridere, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Emekli-Sen Çeşme Şubesi Başkanı Ayşe Kırındı, Eğitim-Sen Çeşme Temsilciliği Başkanı İlyas Sümbül, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Mehmet Bilgiç, Çeşme Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Arda Gönül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Cemil Derici ve çok sayıda vatandaş izledi.
Sergide, Yeni Çeşme Gazetesi’nin 30 yıllık arşivinden önemli baş sayfalar sergilenirken, sergiyi izleyenler, sergilenen baş sayfalara büyük ilgi gösterdiler. Hafızaları tazeleyen baş sayfalarda Çeşme’nin önemli olaylarını, Çeşme’de iz bırakan kişilerini ve kendilerini bulan bazı vatandaşlar, cep telefonları ile baş sayfaları görüntülediler.
Sergi sırasında, Yeni Çeşme Gazetesi sahibi Aydın Korkmaz, ilk çıkardığı kitabı olan “Şiirimsiler” ile, son kitabı olan ve gazetesinin 1990-1995 yıllarını içeren “Bir Yerel Gazetenin Anatomisi” adlı kitabını, okurları için imzaladı.
“Çeşme halkını bilgilendirme görevimizi sürdüreceğiz”
Gazetenin 30 yılı hakkında görüşlerini açıklayan Aydın Korkmaz, “Gazetemin ilk yayına başladığı tarih olan 30 Ocak 1990 yılını bugün gibi hatırlarım. Nasıl hatırlamam ki? Yepyeni bir başlangıç. Arkadaşlar, belleğimin güçlü olduğunu söylerler. Haksız da sayılmazlar. Belleğim güçlüdür, unutmam. Tahtadan kavalet. Birader Hakkı. Kurşun harfler. Kumpas ve sallama pedal. İnkıklap Caddesi’nde, Çeşme ve Alaçatı’nın her yerinde Yeni Çeşme Gazetesi’nin ilk sayısı. Logoyu da, İrfan Klişe’de, çinkodan yaptırmıştık. Yıllar su gibi akıp geçti de, biz neler yaşadık, neler. Maşalı Grafo, ardından Ofset Gestetner, sonra Rota Print ve 1997’de zorunlu bir el değişimi. Ardından 1999’da Urla Cezaevi süreci. Sonra da basın affı ve 4 yıllık yasaklılık süreci. Aştık. Zorlukları ve engelleri aşmak bizim işimizdir. 2004’te tekrar yayın yaşamına başladık ve o gündür, bu gündür devam ediyoruz. Bir bakmışız 30 yaşına gelmişiz. 30. Yılımızı, Çeşmelilerin hafızasını da tazelemek için, 30 yıllık arşivimizin önemli baş sayfalarından oluşan bir sergi ile kutlamak istedik. Dostların temennisi, ‘Nice 30 yıllara’ oldu. Ben de hep gülerek karşılık verdim, ‘Neden olmasın? Yaşımız kaç ki’ diye cevap verdim. Biz, Çeşme’nin en uzun soluklu yerel gazetesi olarak, Çeşme halkını bilgilendirme görevimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.