Delege seçimlerini tamamlayan CHP Çeşme İlçe Örgütü, 3 Aralık Pazar günü kongresini gerçekleştirerek, ilçe başkanını ve yeni yönetim kurulunu belirleyecek. Kongre, saat 10.30'da, Çakabey Kültür Merkezi'nde yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa, 10 Aralık Pazar günü, aynı yer ve aynı saatte,çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilecek.
CHP Çeşme İlçe Kongresi'nde, 165 kongre delegesi, doğal delege olan 12 Yönetim Kurulu üyesi ve Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç olmak üzere toplam 178 kişi oy kullanarak yeni CHP yöneticilerini seçecekler.

"Demokrasi şöleni olacak"
CHP İlçe Kongresi'nin, CHP yakışır bir şekilde, tam bir demokrasi şöleni olacağını vurgulayan İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Demokrasi ve insan haklarının en çok ihlal edildiği, özgürlüklerin kısıtlandığı, adaletin arandığı bu dönemde, Türk Ulusu'nun Cumhuriyet Halk Partisi'ne en çok ihtiyacı olduğu bir gerçektir. CHP İlçe Örgütü olarak, 3 Aralık Pazar günü, saat 10.30'da, Çakabey Kültür Merkezi'nde İlçe Kongremizi yapacağız. Kongremizin demokrasi şöleni olacağından, CHP'ye yakışır olgunlukta geçeceğinden eminiz. Kongremizin partimize ve Çeşme'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.