Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor








Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Atatürk Sergisi İstanbul'da.
Papa Francis hayatını kaybetti
Papa Francis hayatını kaybetti
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Türk şirkete ait gemide 560 milyon dolarlık kokain
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
Sırrı Süreyya Önder kalp krizi geçirdi
Sözcü TV'ye 10 gün ekran karartma cezası
Sözcü TV'ye 10 gün ekran karartma cezası

Sedat Kaya

SİZ, SİZ OLUN, "UYAN" DİYE TWEET ATMAYIN
22 Nisan 2025 Salı

Bir genç düşünün, 22 yaşında. Ne rüşvet aldı, ne ihale kaptı, ne de zincir marketleri hortumladı. Sadece İmamoğlu protestolarında “Uyan Kayseri” diye bir tweet attı. Şimdi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

Çünkü bu ülkede uyanmak değil, uyumak makbul artık. 

Çünkü bu ülkede "uyan" demek, adeta darbe girişimiyle eşdeğer! Neymiş efendim, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmiş. Muhtemelen Kayseri halkı, bu tweeti görünce birbirine girmiş, evdeki tandır ekmeğini bile paylaşamaz olmuş! 

 

Savcı bey herhalde şöyle düşündü. “Bu genç sabah sabah ne diyor böyle? Kayseri halkı zaten güne saat 5’te sucukla başlıyor, bunun uyan demesinin altında kesin bir şey var!” 

 

Oysa Kayseri halkı uyanıktır, öyle kolay kolay kandırılmaz. Ama anlaşılan o ki iktidar, tweetten bile tedirgin. Belki de korkulan şey, gençlerin sadece pastırmayı değil, hakikati de dilim dilim doğrayacak hale gelmesidir. 

 

Yıllardır “Ticaretin merkeziyiz” diye övünülen şehir, şimdi “Tweetin hedefi olduk” diye cezalandırılıyor. Eskiden mantı tepsisiyle misafir ağırlayan bu topraklar, şimdi tweet atan gençleri karşılıksız ceza fırınına sürüyor. 

 

“Uyan Kayseri” demekle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek aynı cümleye sığdırılmış. Gerçekten mucize bir hukuk anlayışı! Eğer bu mantıkla gidersek, yarın “Günaydın Türkiye” demek de vatana ihanet sayılabilir. 

 

Bu arada, şimdi Kayseri'nin yerel yayın organı Radyo Türk düşünsün. Çünkü onların sabah kuşağının adı ne?

“Uyan Kayseri!” 

Bakalım program ismini ne zaman “Mışıl Mışıl Uyu Kayseri” olarak değiştirirecekler. Değiştirirlerse de kimse şaşırmasın!

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Sedat Kaya
Sedat Kaya
SİZ, SİZ OLUN, "UYAN" DİYE TWEET ATMAYIN
Nüvit Tokdemir
Nüvit Tokdemir
Altay'ın gidişi...
Atilla Köprülüoğlu
Atilla Köprülüoğlu
İLK TÜRKİYE GÜZELİ; FERİHA TEVFİK
İbrahim Aktaş
İbrahim Aktaş
K O R K U Y O R L A R
Levent Donduran
Levent Donduran
İhtiyar gözyaşları…
Esat Erçetingöz
Esat Erçetingöz
Alaçatı’da “Windfest 2024” rüzgarı esti
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
Ana Sayfa Yerel Bölge Ulusal Dunya Politika Ekonomi Turizm Kültür-Sanat-Magazin Sağlık Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri