Maden arama sahasında resmi kaynaklara göre 14 bin civarında ağaç kesildiği belirtilirken, ÇED raporuna göre 45 bin ağacın kesimi için izin alınan bölgede, çevre örgütlerince 195 bin civarında ağacın kesildiğinin ifade edilmesi, tüm Türkiye'de olduğu gibi Çeşme'de de tepkilere yol açtı.
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, yazılı açıklama yaparak, hayati su kaynakları ve su havzaları üzerinde bulunan ve Türkiye için oksijen kaynağı olan bu bölgede böylesine kapsamlı bir ağaç katliamının yapılmasına sert tepki gösterdi.
"Kazdağları'ndan elinizi çekin"
Çeşme Kent Konseyi Başkanı Önal, yazılı açıklamasında şöyle dedi;
"Dünyanın oksijen kalitesi açısından en önemli habitatlarından biri olan ve bu habitatını da kendine özgü flora ve faunasıyla oluşturan Kazdağları'nın endemik bitki türleri ile nadir görülen bazı canlı türleri yok olma tehlikesi ile de karşı karşıya. Maden çalışması ve bu çalışma kapsamında sayısı 195 bini geçtiği ifade edilen ağaç katliamı tüm yıkıcılığı ile devam ediyor. Ağaç katliamı, Çanakkale halkının tüm tepkisine rağmen devam ederken, bazı çevrelerin savunduğu maden çalışması, Kazdağları eko sisteminden yararlanan, insanlar, hayvanlar ve bitkiler için ölüm-kalım mücadelesine döndü. Kazdaglari hepimizin ! Kazdağları'ndan elinizi çekin !"