Karaburun Batı Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından Karaburun Belediyesi desteğiyle düzenlenen “Kırsal Turizm Konferansı”nda ilçenin turizmdeki gelecek vizyonu masaya yatırıldı.
Karaburun Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansta; Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı, Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Baykal ve Karaburun Batı Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yalçın Diker konuşmacı olarak katıldı.
“SADECE İŞ FIRSATI DEĞİL”
Konuşmasında Karaburun Yarımadası’nın biyolojik, ekolojik ve jeomorfolojik çeşitlilikte uluslararası ölçekte değer taşıdığına dikkat çeken Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan; Agro-Eko Turizme sadece iş fırsatı olarak değil, gelir seviyesini arttırıcı ve sosyo-kültürel hayata değer yaratıcı bir proje olarak bakılması gerektiğini söyledi.
Deniz, kıyı, dağ, orman ve sulak alan ekosistemlerini bir arada barındıran yarımadanın bu özelliklerinin sürdürülebilirliğini sağlayan bir yönetim anlayışı benimsediklerini kaydeden Erdoğan, “Tarım alanlarını koruyan, sınırlı yapılaşma ile doğal morfoloji ve doğal dokuya uyumlu, düşük yoğunluklu sürdürülebilir tarım kapsamında Agro-Eko Turizm uygulamalarının yapılması için çalışmalar yapacağız. Bu özel coğrafyada en önemli amacımız; turizmin, organik tarımın ve kooperatifçiliğin arttırılarak halkımızın sosyo-ekonomik yapısının iyileştirilmesidir” dedi.
Konferansta söz alan Prof. Dr. Füsun Baykal, kırsal turizmin Türkiye’deki gelişim sürecini anlatırken; Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı ise sürdürülebilir kırsal turizmin planlanması, geliştirilmesi ve yönetilmesi konusunda model önerilerini dinleyiciler ile paylaştı.