“Koşamayanlar için koş” sloganıyla omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen Koşu, hakkında basın mensuplarına bilgi verilen toplantıda omurilik felcine daha fazla farkındalığın nasıl sağlanacağı ele alındı. “Koşamayanlar için koş” sloganıyla omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili yapılan bilimsel araştırmalara fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings For Life World Run koşusu 6 Mayıs Pazar günü koşulacak. Wings For Life World Run’a basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ganime Nalbantoğlu, Engelsiz İzmir Kongre Başkanı Dr. Levent Köstem ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ve sanatçı Mirkelam da katıldı. İzmir’de 3 kez koşulacak etkinliğe yaklaşık 10 bin katılımcı bekleniyor.
Basın toplantısında İzmir’in geçmişte ve gelecekte yapacağı yatırımlarla engellilerin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceklerini aktaran İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Ganime Nalbantoğlu, bu koşuya ev sahipliği yapmaktan guru duyduklarını ifade etti. Nalbantoğlu dünyanın birçok yerinde aynı anda koşulan etkinliğin yaşayan ve yaşanacak şehir İzmir’e çok yakıştığını belirtti. Engelsiz İzmir Kongre Başkanı Dr. Levent Köstem ise engelli bireylerin esas sorunlarının toplumsal hayata katılması ile ilgili olduğunun altını çizdi.
Sanatçı Mirkelam da “Koşamayanlar için koş” etkinliğinde şarkılarını söyleyerek koşacağını ve omurilik felcine dikkat çekmek için elinden gelene yapacağını dile getirdi.
Wings For Life bizim için her zaman bir umut
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, Türkiye’de her yıl 250’den fazla kişinin çeşitli nedenlerle omurilik felci olduğunu söyledi. Dünyada 3 milyondan fazla omurilik felçlisi olduğunun bilgisini veren Baş, Wings For Life World Run’ın kendileri için her zaman bir umut olacağını belirtti. Baş “Bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı ve desteklenmesi gerekiyor. Henüz tedavisi bulunmayan bu hastalık için Wings For Life Vakfı, büyük bir misyon üstlenmiş durumda. Onlar da büyük bir çaba sarf ederek dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışmalara ciddi bir ekonomik güç sağlıyor. Omurilik felci çok basit kazalar sonucu herkesin başına gelebilecek bir hastalık. Türkiye’de yılda ortalama 250 kişi omurilik felci oluyor ve bu sayı her yıl inanılmaz şekilde artış gösteriyor. Omurilik felcine yol açan durumların başında trafik kazaları geliyor. Özellikle trafik kurallarına uymama en büyük sebebi. Bunun yanı sıra yaz aylarında sığ denize baş üstü atlama, yüksekten düşme de omurilik felcine yol açabiliyor” ifadelerini kullandı.