Etkinlikte, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici ile Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Tülümen başta olmak üzere; Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü eğitmenleri, Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile “Nuits Blanches” isimli Erasmus Projesi kapsamında İtalya, Fransa, Romanya ve Letonya’dan İzmir’e gelen öğrenciler yer aldı.
Çeşme’ye teşekkür
İlk olarak “Türk Kültüründe Korku” isimli seminerle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Metin Ekici yaptı. Enstitü çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi veren Ekici, “Bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Vehbi Koç’a ve Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Tülümen’e, okulumuzun değerli öğretmenleri ve öğrencilerine ve bu projede karşılıklı olarak yer alan İtalya, Fransa, Romanya ve Letonya’dan gelen öğrencilere çok teşekkür ediyorum” dedi.
“Bu etkinlik bizleri gururlandırdı”
Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili düşüncelerini dile getiren Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Tülümen de “Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü’nün Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bizim için ve AB projesinden gelen katılımcı üye ülkeler için yapmış olduğu bu etkinlik bizleri çok gururlandırdı. Kendilerine bu bağlamda çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Seminer, sergi, açık alan etkinlikleri
Açılış konuşmasının ardından “Türk Kültüründe Korku Semineri” gerçekleştirildi. Eğitmenlerin görsel destekli olarak yaptıkları sunumlarda geçmişten günümüze uzanan korku ritüelleri hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Seminer sonunda sunumu gerçekleştiren eğitmenlere Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Tülümen tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Seminer sonrasında konferans salonunda toplu olarak fotoğraf çektiren katılımcılar “Soküm Türk Kültüründe Kahramanlar ve Karakterler Sergisi”ni gezdi. Etkinliğin açık alana taşınmasıyla Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü bahçesinde Hıdırellez Kutlaması başladı. Keşkek, ayran ve tatlıdan oluşan Hıdırellez ikramının ardından dilek ağacına dilekler asılıp Hıdırellez ateşinden atlanıldı. Geleneksel Türk Çocuk Oyunları Sergisi’nin de gezildiği Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü bahçesinde niyet çekme, mani söyleme, kilitle kısmet açma gibi etkinlikler gerçekleştirildi.