Çeşme Hacımemiş Camii’nde kılınan ikimdi namazına müteakiben toprağa verilen Ertan’ın cenaze törenine İzmir’iş dünyasının önemli isimleri katıldı.
Cenaze töreninde taziyeleri, Şinasi Ertan’ın eşi Özcan Ertan, kızlar Ayşen Taner, Yasemin Conker ile torunu Zeynep Ertan kabul etti.
Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, Rona Yırcalı, İlhan Kaya, İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura, İlhan Gürel, Önder Ulukartal, Kemal-Nuri Çolakoğlu, ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Yılmaz Temizocak, Nuri Ertan, Tufan Ünal, Şevki Figen, Rebi Akdurak, Hakan Dalokay, Osman Taner, Jüliyet Denizli, Ahmet İdil Yiğitbaşı, Feyhan Yaşar, Timur Gönülşen, İsmail Kuloğlu, Oğuz Tatış, Reşat Akbaykal, Selçuk Borovalı, Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu, Dr. Mehmet Görgün, Avni Ersoy, Samim Sivri, Önder Dağıstan, Fatih Özfatura, Yasemin Koyuncuoğlu, Nail-Deniz Özkardeş, Erdoğan Tözge ve çok sayıda Çeşmeli cenaze törenine katıldı.
Cumhurbaşkanları'ndan Süleyman Demirel'in yakın arkadaşı olan ve 1977 yerel seçimlerinde Adalet Partisi'nden İhsan Alyanak'a karşı İzmir Belediye Başkanlığı için yarışan Ertan, yine İzmir ile özdeşleşen Türkiye'nin ilk mega AVM'si KİPA'nın kuruluş sürecine önderlik etmişti.
1926 yılında İzmir'de doğan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu, Bankacılık ve Muhasebe Bölümü'nden 1948 yılında mezun olan Ertan, iş hayatına zeytinyağı imal eden aile şirketinde başladı. Çeşitli dallarda sporla ilgilenen Ertan, atletizm ve basketbolda milli takıma seçildi. Gülle atmada, Veteranlar 80 Yaş Üzeri Balkan Şampiyonluğu ve 2006 yılı Kapalı Spor Atletizm Yarışları'nda dünya üçüncülüğü unvanına sahip olan Ertan; 1963 yılından itibaren sırasıyla İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD, ESİAD ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı'nda görev aldı. 1986-1988 yılları arasında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nde Yönetim Kurulu üyesi olan Şinasi Ertan, Türkiye'nin ilk mega AVM'si olan KİPA'nın kuruculuğna önderlik ederek 2007 yılı başına kadar KİPA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttü.
Ekonomi ve spor devi Şinasi Ertan, 85 yaşında Dünya Veteranlar Gülle Atma Şampiyonası'nda 9.23'lük derecesiyle Türkiye'ye altın madalya kazandırdı.
Şinasi Ertan, ekonomide nereye el attıysa, Batı Anadolu Çimento ve KİPA başta olmak üzere zirveye çıkardı. Sporda da her zaman zirvede kaldı.
Ertan, 87 yaşında hala şampiyonlukları kovalıyordu. 1950 yılında kurdukları Rıdvan Ertan ve Evlatları Zeytinyağı ve Tarım Ticareti firmasıyla ticarete adım atttı.
Şinasi Ertan, ilk kez 1963 yılında Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyesi oldu. 1966'da Yusuf Tanık başkanlığındaki yönetime girdi, 1967'de Cenap Egeli döneminde başkanvekiliyken Egeli'nin çekilmesiyle başkanlığa getirilmişti.
Duayen sanayici Ertan, Ticaret Odası'ndan 1968'de Sanayi Odası'na transfer olmuş. Uzun yıllar EBSO Meclis Başkanlığı yaptıktan sonra 1970-78 arası Odalar Birliği Konsey Başkanlığını, TÜSİAD'da Sakıp Sabancı'nın başkanlığında 7 yıl vekilliğini yürütmüş. ESİAD'ın kuruluşunda fikir babalığı yapmış. Çeşitli dernek ve kuruluşlarda, özellikle, Batı Anadolu Çimento Sanayii'ni en sorunlu dönemde zirveye çıkarmış.
KİPA'nın dev hipermarketler arasına girmesinde büyük rol oynamıştı.
Ekonomi ve spora yaptığı katkılardan dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi ona fahri doktora unvanı vermişti.
Eşi Özcan Ertan ile 60 yıldır evli olan Şinasi Ertan, Spor yapmanın hayatta başarının en önemli unsuru olduğunu her zaman vurgulamıştı.
Ertan yaşamı boyunca atletizm ve basketbolda Türk spor tarihine geçen başarılar elde etti. 1947'de Atina'da gülle ve disk atmada milli formayla yarıştı. 1955'te Budapeşte'deki Avrupa Şampiyonası'nda Basketbol Milli Takımı'nda 5 kez oynadı. Altınordu'nun sembol sporcuları arasında yer alan Ertan, bu kulübe öylesine gönül verdi ki, kaleci bulunamadığı maçlarda üç kez kaleye de geçti.
İzmir’in simge isimlerinden biiri olan Ertan, son Dünya Veteranlar Şampiyonasında gülle atmada 8.34 metreyle birinciliği kazandı.
Tam bir Atletizm tutkunu olan duayen sanayici Narlıdere'deki villasının bahçesine gülle atmak için bir pist de yaptırmıştı. Şinasi Ertan bir röportajında, "Allah'ın verdiği ömrü kimse değiştiremez ama insanların spor yaparak 100 yaşına kadar kadar yaşamaları mümkün" demişti. 91 yaşında hayata gözlerini yuman Şinasi Ertan, Çeşme’de aile kabristanlığında toprağa verildi.