Çeşmeli hayvanseverler, mevcut hayvan barınağının yeterli ekip ve ekipmana sahip olmadığını da ileri sürerek, hayvan nakil aracının da eski ve bakımsız olduğunu söylediler.
Önceki belediye döneminde de, yerel seçim sürecinde de ve seçim sonrasında da taleplerini sürekli yinelediklerini ifade eden hayvanseverler, kısırlaştırmanın senelerdir aksaması yüzünden çeşitli hastalıkların sokak hayvanları arasında yayıldığını, üreme sonucunda sevenin de, sevmeyenin de zorluklar yaşadığını ve sokakların yürünemez hale geleceğini dile getirdiler. Hayvanseverler, yakalama ekibinin de donanımlı ve yeterli bilgi ve birikime sahip olmasının önemine dikkat çektiler.
Halkı bilinçlendirmek için, dönem dönem muhtarların da katılacağı, hayvan hakları ve kısırlaştırmanın önemi ile ilgili toplantılar ve Workshop'lar düzenlenmesini de öneren hayvanseverler, Billboard'larda da 5199 sayılı kanunun içeriği hakkında bilgilendirmelerin yapılmasını istediler.
Çeşmeli hayvanseverlerden Aytül Kayserili de, taleplerini yıllardır dile getirmelerine karşın, somut adımların atılmamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Uzun süre tek veteriner ile hizmet verilmeye çalışıldı. Bunun yetersizliğini hep dile getirdik. Daha sonra ikinci veteriner alındı, ama şimdi yine tek veterinere düşüldü. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini beklerken, yine başa dönüldü. Aylardır, sabırla bekliyoruz. Hayvan hakları konusunda sözler veren başka belediyelerdeki olumlu gelişmeleri gördükçe, İzmir'in en gözde ilçesi Çeşme'mizde ilerlemenin yeterli olmaması bizleri çok üzüyor" diye konuştu.