Dalgıç, Çeşme’nin bayram tatilinde ciddi bir yoğunluk yaşadığını dile getirerek, “Biz bu bayram dolu doluyduk. Trafik kilitlendi, plajlarda yer kalmadı. Konaklama tesisleri, yazlıklar doluydu. Dolu dolu bir 4 gün geçirdik. Çok büyük bir kazamız belamız olmadan şükür ki bayramı da atlatmış olduk. Yaz sezonuna iyi bir başlangıç yapmış olduk. Bu yoğunluk belli bir noktada devam ediyor. Otellerin tümü dolu… Bu bir başlangıç oldu. Artık devamı gelir. Bayramın ekonomimize çok ciddi bir katkısı oldu” dedi.
ETİK Başkanı Mehmet İşler ise bayramın bölgede can suyu olduğuna vurgu yaparak, “Bayram bereketli geçti. 3 günlük bu bayramda sektöre bir can suyu geldi. Özellikle resort oteller yarısı yabancı yarısı yerli olmak kaydıyla bütün doluluklarını arttırdılar. Alaçatı’da yüzde 90 yerli turist vardı. Kuzey Ege, Assos, Ayvalık, Foça yüzde 90 yerli turist ağırladı. Özdere, Seferihisar, Gümüldür, Kuşadası, Pamucak bölgeleri ise hemen hemen yüzde 50 Türk yüzde 50 yabancıyla geçirdi. Tesislerde doluluk yüzde 100’e ulaştı. Müşteri memnuniyeti yüksek, şikayet oranları oldukça düşüktü” diye konuştu.
İşler, ayrıca iç ve dış pazara ilişkin konuşurken kriz vurgusu da yaptı. İşler, “Ankara ve İstanbul iç pazarda Ege’yi tercih etti. Antalya’nın özellikle Rusya’daki pazarının artmasından dolayı ve Rus pazarının genişlemesinden dolayı oradaki yer bulamayanlar da Ege’ye gelince böyle güzel bir sonuç elde ettik. Ancak bayram sonrasında yine kriz kendini gösteriyor. Yine krizin izleri var. Doluluklarda bir düşüş oluştu. Bu aylarda normalde tesislerin hepsi dolu olması gerekirken bayramın ertesi haftasında bir boşluk görünüyor. Ama sonrasında tekrar bayrama kadar normale dönüş gösteriyor. İlerleyen günlerde yoğunluk olacak” diyerek sözlerini tamamladı.