Çeşme-Yarımada Çevre Derneği, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi;
“Alaçatı Port Çöplüğü
Dünyanın en önemli sörf merkezlerinden birisi olan Alaçatı, inşaat moloz döküm alanına döndü.
182 farklı kuş türünün yaşadığı Alaçatı sulak alana 50-60 dönüm araziye inşaat molozu döküldü. Alaçatı mahallesi 4165 Ada 1 parseldeki inşaatın hafriyatı, 4164 Ada 4 parseldeki araziye boşaltılmış, buraya dökülen moloz halkın ve orada yaşayan kuşların yaşamını tehdit oluşturuyor.
Çöplüğe çevrilen alanda Port Alaçatı evleri yapılacaktı. Ancak arsa sahibi ile davalık olan şirket inşaata başlayamadı.
Endemik bitkilerin, küçük dere yataklarının olduğu araziye 50 bin m3’e yakın moloz ve inşaat atığı araziye döküldü. Doğal yaşam yok edildi. Rüzgar etkisi ile bu alandan çıkan toz fırtınası etraftaki evlere ve kuş cennetinde ki hayvanlara ulaşıyor, sağlık tehditi yaratıyor.
Vatandaşların şikayeti üzerine belediye tespit yaparak çöpü döken Alacatı Ticaret Lim.Şti. alanın temizlenmesi için tebligat yaptı. Ancak hakkında birçok başka davada süren şirket alanda yarattığı tahribatı düzeltmeden inşaata ve çöp dökmeye devam ediyor.
Çeşme-Yarımada Çevre Derneği yetkilileri doğa tahribatının kaldırılması için çağrı yaparak “Yeni görgüsüz kent soylularına özel, önününe tekne, arkasına araba park edilecek villa yapma amacı ile halkın denizini, kuşların yaşam alanını tahrip ve gasp etme hakkı yoktur, geçmişte yaptığımız eylemlere rağmen Alaçatı’ya hainlik devam ediyor, tekrar eylem yapacağız, resmi kurumları göreve davet edeceğiz.”