Başkonsolos Papoulia, ailesinin köklerinin Alaçatı ve Ayvalık'tan Yunanistan'a göç ettiğini belirtirken, "Göreve geldiğimden beri iki ülkenin dostluğunun pekişmesi konusundaki çalışmaları hep ön planda tuttum. Bundan sonra da aynı duygularla çalışacağım" dedi.
Başkonsolos Argyro Papoulia, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile gerçekleştirdiği görüşmede, bir yıldır bulunduğu İzmir'de birçok yöreyi gezdiğini söyledi. Çalışmadan arta kalan sürelerde dinlencelerinde Urla'yı ve İskele Mahallesi'ni tercih ettiklerini belirten Başkonsolos Argyro Papoulia, "Geldiğimizden beri sizi izliyoruz. Urla için çok güzel şeyler yapıyorsunuz" dedi. Başkonsolosun eşi Nikos Stefanou ise Başkan Uyar'ın güçlü bir kişilik olarak hizmet verdiğini belirtti.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilçesinde muhacir olarak tanımlanan önemli bir kitlenin bulunduğuna işaret etti. Kökeni ne olursa olsun Urla'da her kesimin dostluk ve sevgi temelinde ortak hareket ettiklerini belirten Uyar, bir süre önce açtıkları Yunanca kursuna ilçede beklemediği kadar bir ilgi gösterildiğini söyledi. Bu kursu yeniden açacaklarını da belirten Uyar şunları söyledi:
"Bu kursu birlikte de açabiliriz. Ancak benim asıl önerim, Urla'da kadın üretici kooperatifimiz ve üretici ortaklarımızı kapsayan ortak bir proje yapmaktır. Bu konuda işbirliği yapabiliriz."
Türkiye Belediyeler Birliği'nin Siyasi Komitesi Üyesi sıfatıyla Sakız Adası'nda yapılacak "Mülteci ve Göç Krizi" konulu toplantıya gideceğini de belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a Başkonsolos Argyro Papoulia ve eşi "Birlikte Urla'yı kapsamlı biçimde gezme" önerisinde bulundular.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Yunanistan Başkonsolosu ve eşine Urla'da yaşayan ünlü felsefeci Anaksagoras'ın adını taşıyan ve 1922'ye kadar ayakta kalan eski Rum Okulu'nun mimarisinden izleri yapacakları yeni belediye binasına taşımak istediklerini belirtti. Eski binanın fotoğrafını konuklarına gösteren Başkan Uyar, “Buradan esintileri projemize taşıyıp, konuklarımıza göstermek istiyoruz” dedi.
Başkonsolosu Argyro Papoulia görüşmede 2016 yılında konsolosluklarından rekor düzeyde vize verildiğini belirtirken, "2017 yılının ilk 5 ayında vize verdiğimiz kişi sayısı yüzde 25 arttı. 2016 yılında biz 51 bin vize verdik. Bizden sonra Almanya ve İtalya geliyor. Onların vize sayısı 10 bin kişi düzeyinde" dedi. Başkonsolos Papoulia iki ülke ilişkilerinin dostluk ve barış havasında geçtiğini belirtirken, "Yunanistan'da da Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısı hayli artıyor" dedi.